Setembre a Riba-roja de Túria

Riba-roja de Túria porta més activitats per a gaudir al màxim els últims dies d’oci de l’estiu.

Entre les diferents activitats hi destaquem les Jornades Gastronòmiques del Túria al Plat, les visites guiades, la Trobada Vaporista i les Festes del Crist.

V Jornades Gastronòmiques de Riba-roja de Túria: del Túria al Plat

Per cinquena vegada se celebren les jornades gastronòmiques on els sabors de la comarca són els protagonistes. De l’1 al 14 de setembre, quatre restaurants de la ciutat oferiran deliciosos i variats menús elaborats amb productes km 0. Tots els menús inclouran entrants, plat principal i postres; tindran un cost de 22 € dels quals 2 € seran destinats a una causa solidària.  En aquesta edició participaran els restaurants següents: Restaurant la Barra (Hotel Muralleta), Bar Restaurant Antonio, El Baret de Quique i El Racó del Bon Gust.

En el marc de les Jornades, el dia 11 de setembre, a les 12 hores, es presentarà el plat tradicional Arròs de les riberes del Túria: arròs amb fesols, naps, carabassa i taronja en el Parc Maldonado.

Visites guiades

Com tots els mesos, s’organitzen rutes guiades per la ciutat perquè no et perdes el patrimoni, la història i la naturalesa del municipi.

* Ruta Urbana de l’Aigua: dissabtes 10, 17, 24 de setembre a les 11:00 hores.
* Ruta pel Parc Natural del Túria: De dimarts a divendres. Dirigit a escolars d’Infantil, Primària i Secundària.

* Coneix el secret visigot (visita teatralitzada): diumenge 11 de setembre, a les 11 hores.

Totes les visites es reserven en: riba_roja@touristinfo.net o bé a través del telèfon 962 278 124.

XXVI Trobada FC Camp de Túria

El dissabte 10 de setembre al Parc Maldonado tindrà lloc la 26a Trobada Vaporista. Pots anar-hi en família i amb amics per a presenciar un dels parcs més interessants d’Espanya. Es posaran en funcionament les rèpliques dels trens i es realitzarà un passeig per les vies. Consultes al telèfon 603 402 540 o bé: colegioscfvrt@gmail.com. Les invitacions es podran arreplegar en la Tourist Info Riba-roja de Túria. Màxim 2 per persona.

trenet Cartel 2016 PDF

Festes del Crist 2016

3 de setembre

20:00 hores. Quinari al Santíssim Crist dels Afligits, a l’església de l‘Assumpció de la Mare de Déu.

22:00 hores: Sopar d’entrepans, a la plaça de la Torre, per als participants en el trasllat de la imatge del Crist.

23:30 hores. Eixida, cap a València dels participants en el trasllat de la imatge del Crist. Punt de trobada, la plaça, al costat de Consum i Abonos García.

4 de setembre

01:00 hores. Eixida del trasllat a peu des de l’església de San Miguel i Sant Sebastià, a la plaça de Sant Sebastià, 1, València, carrer de Quart, prop de les Torres de Quart.

06:00 hores. Rebuda de la imatge del Santíssim Crist dels Afligits pels veïns de Manises i oració en el parc enfront de l’Hospital de Manises.

09:00 hores. Acte en homenatge al Crist dels Afligits a València la Vella, al costat del lloc on va descarrilar el tren el 1946.

11:00 hores. Arribada i acte de benvinguda a Riba-roja de la comitiva i la imatge del Crist dels Afligits a la plaça al costat de Consum i Abonos García. Des d’allí acompanyarem la imatge del Crist pel carrer Camí de València i el carrer Major fins a l’església parroquial.

12:00 hores. Entrada de la imatge del Santíssim Crist dels Afligits a la parròquia i volteig de campanes manual a càrrec de l’Associació Mestres Campaners de València.

5 de setembre

19:00 hores. Jocs populars i activitats infantils a la plaça de la Torre.

20:00 hores. Concert en honor del Santíssim Crist dels Afligits, a càrrec del grup Brots d’Olivera, a la plaça de l’Ajuntament.

6 de setembre

18:00 hores. Parcs i activitats infantils a la plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

20:00 hores. Obertura de la Primera Fira Gastronòmica, amb degustació de nombrosos plats i del menú visigot patrocinat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a l’esplanada del CIJ. La vetlada estarà amenitzada per un espectacle en col·laboració amb les falles.

7 de setembre

18:00 hores. Parcs i activitats infantils a la plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

22:30 hores. Representació teatral de l’obra Agua, azucarillos y aguardiente, a càrrec del Centre Cultural Cervantes, de Riba-roja, a l’Auditori Municipal.

8 de setembre

19:00 hores. Musical infantil Cantabaila, a la plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

19:00 hores. Primera semifinal del Torneig de Pilota Crist 2016 al Trinquet Municipal.

21:00 hores. Sopar d’entrepans, a l’esplanada del CIJ.

22:30 hores. A l’esplanada del CIJ, actuació del Conservatori Professional Municipal de Música i Dansa de Riba-roja de Túria que representarà l’obra Ofrena.

9 de setembre

22:30 hores. Cercavila de disfresses des de l’avinguda de la Pau fins a l’esplanada del CIJ.

00:00 hores. Ball de disfresses amenitzat per l’Orquestra Liverpool a l’esplanada del CIJ. 1r premi: 300€; 2n premi: 200€; 3r premi: 100€.

Inscripció: al Casal, fins al dia anterior.

10 de setembre

11:00 hores. Missa en honor del Santíssim Crist dels Afligits per a persones impedides, malaltes o amb mobilitat limitada, a l’església parroquial. S’hi facilitarà el trasllat a qualsevol persona que vulga assistir.

19:00 hores. Cursa popular (4K) en col·laboració amb el Club Atletisme Ribapeu. Punt de trobada: Esplanada CIJ. A continuació, Master Class de Cubba Fit a la plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

Inscripció: 2 € a benefici de l’Associació de Diversitat Funcional de Riba-roja.

19:00 hores. Segona Semifinal del Torneig de Pilota Crist 2016 al Trinquet Municipal.

21:00 hores. Concurs de paelles, a l’esplanada del CIJ, amenitzat pel DJ Kikon. 1r premi: 100 €; 2n premi: 75 €; 3r premi: 50 €.

Inscripció: al Casal, fins al dia anterior.

01:30 hores. Gran cordà amb el llançament de més de 30.000 coets i 15 carros en corda. A la zona del pavelló municipal.

11 de setembre

11:00 hores. Trobada de Boixets al Parc Maldonado, amb el patrocini de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la col·laboració de l’Associació de Boixeteres de la nostra localitat.

12:00 hores. Presentació-concurs del plat típic de Riba-roja de Túria elaborat per cuiners de reconegut prestigi, al Parc Maldonado. Amb la col·laboració de l’Escola d’Arrossos Camp de Túria i la Regidoria de Turisme i Patrimoni de Riba-roja de Túria.

19:00 hores. Espectacular cavalcada des de la plaça Vicent Andrés Estellés (plaça de la Casa de la Cultura) per l’itinerari de costum.

22:00 hores. Sopar d’entrepans, a l’esplanada del CIJ.

12 de setembre

18:00 hores. Parcs i activitats infantils a la plaça Adolfo Suárez (esplanada del CIJ).

19:00 hores. Final del Torneig de Pilota Crist 2016, al Trinquet Municipal.

21:00 hores. Sopa d’entrepans, a l’esplanada del CIJ.

22:00 hores. Espectacle Eterno Mecano, amb la música en directe de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical de Riba- roja de Túria. A la plaça de l’Ajuntament.

13 de setembre

20:00 hores. Ofrena floral al Santíssim Crist dels Afligits.

22:30 hores. Extraordinari espectacle Hollywood. El Musical, a l’esplanada del CIJ.

00:30 hores. Mascletà nocturna.

01:00 hores. Fi de festa amb discomòbil a l’esplanada del CIJ.

14 de setembre

08:00 hores. Despertà i volteig de campanes.

12:00 hores. Missa major oficiada per l’Excm. i Rvdm. Sr. Antoni Cañizares, arquebisbe de València. En acabar, volteig de campanes manual per l’Associació de Campaners de l’Horta.

13:30 hores. Cercavila acompanyada per la Banda Unió Musical de Riba-roja de Túria.

14:00 hores. Mascletà.

20:00 hores. Solemne processó en honor del Santíssim Crist dels Afligits.

24 de setembre

21:30 hores. Sopar de germanor per a tots els clavaris, al Saló Camp de Túria.

 

Més informació

Riba-roja de Túria porta més activitats per a gaudir al màxim els últims dies d’oci de l’estiu. Entre les diferents activitats hi destaquem les Jornades Gastronòmiques del Túria al Plat, les visites guiades, la Trobada Vaporista i les Festes del Crist. V Jornades Gastronòmiques de Riba-roja de Túria: del Túria al Plat Per cinquena vegada […]Agenda d’esdeveniments