LA POBLA DE FARNALS

El terme municipal  de La Pobla de Farnals, es divideix en dos nuclis. D’una banda el de l’interior, on es troba l’Ajuntament i una gran església neoclàssica; per un altre, el nucli del litoral, que es va començar a construir i a dedicar al turisme intervinguts els anys 60. Antigament quasi totes les poblacions que havien crescut al costat de l’antiga carretera interior de València a Barcelona (N-340), en el relleu pla de la comarca de L´Horta Nord, disposaven d’una eixida al mar, usada habitualment pels veïns per a anar a berenar i a pescar.

La construcció de l’autopista va impulsar a crear un segon nucli de població en el litoral, oferint a més l’ocupació de còmodes blocs d’apartaments i urbanitzacions residencials al nou turisme que cercava sol i platja. Aqueix esquema urbanístic es repeteix en quasi tots els municipis que el viatger troba entre Sagunt i València. Aquesta ciutat de vacances, construïda a pocs quilòmetres de la capital, gaudeix d’un urbanisme ben organitzat, amb un passeig marítim d’agradable recorregut.

El port esportiu de Pobla Marina (tel:961 463 223) és dels més importants de la província de València. Té capacitat per a 835 amarres i escoles de nàutica, surf i submarinisme.

També l’oferta gastronòmica de qualitat és apreciable en aquest centre turístic.

Platja de la Pobla de Farnals

– Grau d’ocupació: Alt.

– Grau d’urbanització: Platja urbana.

– Tipus d’arena: Color daurat.

– Qualitat de l’arena: Gra fi.

– Condicions per al bany: Onatge moderat.

– Qualitat de les aigües: Òptima per al bany.

– Transports: Autobús des de València.

– Hostaleria: Cámping, quioscs i bons restaurants.

– Vigilància: Lloc de la Creu Roja, amb servei de llanxa per a rescats en alta mar.
Altres serveis: neteja de platja i papereres

– Distàncies: A 4 km de La Pobla de Farnals i 12 km de València.


Agenda d’esdeveniments