PARC NATURAL DE L’ALBUFERA

PARC NATURAL DE L’ALBUFERA

El Parc Natural de l’Albufera constitueix un dels aiguamolls costaners més representatius i valuosos de la Comunitat Valenciana i de la conca mediterrània. Amb una superfície de 21.120 hectàrees, es troba situat a tan sols 10 km de València.La seua facilitat d’accés el converteixen en una excusa perfecta per a practicar l’observació de la naturalesa. Durant tot l’any, la gran biodiversitat d’aquest espai natural protegit permet observar una important varietat de fauna i flora.

El 1986 és declarat Parc Natural. També ha sigut reconegut internacionalment i el 1990 és incorporat a la Llista de Zones Humides d’Importància Internacional, de la Conferència de Ramsar, i el 1994 com a àrea ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus). Igualment, compta amb nombrosos hàbitats protegits que estan inclosos en la Directiva 92/5510/CE, relativa a la Conservació dels Hàbitats i la Fauna i Flora Silvestres.
És possible fer itineraris per qualsevol dels seus ambients: l’arrossar(és convenient consultar les dates de temporada de caça per a transitar per ell); la restinga, concretament pel sector central d’aquesta, conegut com La Devesa, on trobem: la platja, el primer front dunar, les dunes de transició, les mallades (depressions interdunars) i el sistema dunar intern, el qual es troba colonitzat per una representació de la màquia litoral mediterrània; i un dels més atractius i demandats com és l’itinerari per l’Albufera a bord de l’embarcació típica: l’albuferenc.

A més, el Parc Natural i la seua àrea d’influència tenen una àmplia oferta d’hotels, càmpings, restaurants, etc., que ens ajudaran a gaudir de la jornada o de les vacacions en aquest enclavament tan meravellós.
No obstant això, per a obtindre més informació, és recomanable telefonar o visitar el Centre d’Interpretació del Parc Natural de l’Albufera (Racó de l’Olla).

Entrada gratuïta. És important fer reserva per a grups.
Horari d’atenció a visites: de dilluns a diumenge, de 9 a 14 hores.

En aquest centre destaca una exposició dedicada al Parc Natural de l’Albufera i al Racó de l’Olla, enclavament en què es troba ubicat el Centre. A més, el Centre té un observatori d’aus i una torre mirador.

Enllaços:

Guía del Parc Natural de l’Albufera

Planeja la teua visita

Mapa turístic del Parc Natural

Tourist map of the Natural Park

Web del Parc Natural:

http://www.parquesnaturales.gva.es/es/web/pn-l-albufera

Centre d’Intepretació Racó de l’Olla:

Teléfon 96 386 80 50

raco_olla@gva.es

Passejos en barca

Rutes del Parc Natural