Xàtiva es reivindica com a municipi filmfriendly amb ajuda de València Turisme

  • La diputada Pilar Moncho i l’alcalde Roger Cerdà es reuneixen per a abordar noves estratègies turístiques en la capital de La Costera
  • Pilar Moncho felicita l’Ajuntament per la nova aplicació digital, premiada en Fitur, “que facilita la visita a una ciutat històrica i patrimonial com Xàtiva
  • Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva: “És molt positiu trobar portes obertes per a treballar de manera més intensa en la dinamització turística dels nostres productes i de la nostra ciutat i afavorir que cada vegada siga més la gent que visita Xàtiva”

14/02/2018
La diputada de Turisme de la Diputació de València i responsable del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, s’ha desplaçat a Xàtiva per a mantenir una reunió de treball amb l’alcalde Roger Cerdà i abordar nous projectes turístics conjunts. També ha participat en la reunió el director del Patronat, Evarist Caselles; la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, i el tècnic de Turisme de Xàtiva, Eduard Gandia.

Segons ha destacat Pilar Moncho, “estem a la disposició de tots els ajuntaments i administracions que es dediquen al turisme perquè estem convençuts que si ajuntem esforços, els recursos es multipliquen”. “Xàtiva té eixa ferma intenció de treballar amb afany pel turisme, i ho està demostrant, per açò la Diputació sempre està al costat de Xàtiva”, ha emfatitzat la diputada de Turisme.

Entre altres projectes turístics, de present i de futur, s’ha abordat l’èxit obtingut en el projecte pilot “Day Tours” que va propiciar la participació de turistes de més de 20 nacionalitats en experiències turístiques de Xàtiva, així com l’adhesió de la capital de la Costera a la xarxa de municipis filmfriendly de València Turisme.

Gestió eficient i professional del turisme

Tal com ha assenyalat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, “ja hem rebut a moltes productores per a situar localitzacions cinematogràfiques i publicitàries però som conscients de la importància d’anar de la mà del Patronat de Turisme, que és l’organisme que ens ofereix el paraigua per a gestionar de manera més eficient i professional”.

Després de la reunió, la diputada va assistir a una demostració de la nova aplicació mòbil, premiada recentment en el “The AppTourism Awards 2018” en la categoria de millor app per a dispositius mòbils en destinacions nacionals i desenvolupada tecnològicament per professionals xativins, segons va destacar l’alcalde Roger Cerdà.

Potencial turístic extraordinari

Pilar Moncho ha felicitat l’Ajuntament per la nova aplicació digital, premiada en Fitur, “que facilita la visita a una ciutat històrica i patrimonial com Xàtiva”. “Teniu tots els condiments per a tenir molt èxit en el sector del turisme. La nostra visita d’avui és una mostra física que estem al vostre costat, però sempre ho hem estat perquè sou una ciutat amb moltíssim potencial”, ha assegurat la responsable del Patronat de Turisme.

Per la seua banda, l’alcalde ha agraït la visita i el recolzament de la Diputació perquè “sempre trobem portes obertes per a treballar de manera intensa en la dinamització dels nostres productes i de la nostra ciutat a través de nous projectes com la web turística, complementada ara amb l’aplicació mòbil”.

Després de la reunió en l’ajuntament, la comitiva s’ha desplaçat fins a l’oficina de turisme de Xàtiva i ha visitat les obres d’adequació del que serà el nou espai Tourist Info Xàtiva Turisme, l’obertura del qual està prevista per a març, tal com ha assegurat la regidora Mariola Sanchis.

Posterioment, s’han traslladat fins al Castell de la ciutat, un dels elements patrimonials més potents de Xàtiva, i en la dinamització turística dels quals van a treballar de manera conjunta des d’ambdues administracions. Segons han comentat, l’objectiu és adoptar el model europeu de gestió turística en el qual s’integren noves fórmules d’explotació econòmica.


Agenda d’esdeveniments