Xàtiva, Gandia i Sagunt es reivindiquen com a plató de cinema després de la visita de localitzadors americans

  • Un equip del Patronat de Turisme de València acompanya a Dow Griffith, Scott Trimble, Peter Gluck i Becky Brake durant tres jornades  ç
  • El Castell de Xàtiva, Alts Forns de Sagunt, el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i el Palau Ducal, la platja de l’Ahuir o l’Ullal de Gandia, són els llocs més destacats del recorregut cinematogràfic pel territori facilitat per València Turisme

06/10/2017.- El Pla d’Estratègic d’Actuació “Film València”, presentat en juliol per la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Pilar Moncho i pel director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, comença a donar els seus fruits amb l’organització d’una visita per diversos emplaçaments emblemàtics del territori per als localitzadors americans Dow Griffith, Scott Trimble, Peter Gluck i Becky Brake.

Aquests quatre professionals tenen una dilatada trajectòria de treball amb productores del més alt nivell de Hollywood i les localitzacions dels quals han sigut utilitzades en grans produccions com La Guerra del Planeta dels Simis, Transformers: L’últim cavaller, Tomorrowland, Terminator: Gènesi, La mòmia, Missió impossible, X- Men. Primera Generació, Crepuscle, Men in Black o Fast & Furious, entre d’altres.

“Tot és interessant, qualsevol lloc és susceptible de convertir-se en un escenari idoni perquè mai saps on sorgirà la localització perfecta”, van comentar els localizadores que durant tres dies han visitat edificis, construccions i paratges de Xàtiva, Gandia i Sagunt, acompanyats per un equip del Patronat de Turisme de València.

Castell i casc històric de Xàtiva

En la seua visita a Xàtiva, va destacar la visita al Castell on es van detenir en la Porta d’Aníbal, les muralles i la torre quadrada, la porta del Socors i la de Santa Maria, els aljubs, la balconada d’Himilce i els jardins d’Ibn Hazm, el poeta andalusí que en el seu exili en la capital de la Costera va escriure el destacat tractat d’amor de l’etapa d’Al-Ándalus El collar de la coloma.

Després de visitar la fortalesa setabense la comitiva de localitzacions es va al casc històric de la ciutat per a observar carrers i places com les del Mercat i La Seu, entre unes altres.

Alts Forns de Sagunt

Una altra de les jornades va discórrer íntegrament a Sagunt, on Dow Griffith, Scott Trimble, Peter Gluck i Becky Brake van visitar Les Naus, els Alts Forns, la Gerència que va albergar les vivendes dels enginyers bascos que es van desplaçar a la capital del Camp de Morvedre a principis de segle, així com el Patalán del port.

Sant Jeroni de Cotalba i Gandia

La tercera de les localitzacions va ser a la Safor. L’equip de professionals del cel·luloide americà es va desplaçar fins al medieval Real Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, construït entre els segles XIV i XVIII que està localitzat en el terme municipal d’Alfauir, a escassos 8 quilòmetres de Gandia.

Ja en la capital de la Safor els localizadors van visitar el Palau Ducal de la família Borja, les drassanes del Grau, la platja de l’Ahuir i L’Ullal de Gandia.


Agenda d’esdeveniments