València Turisme i Turismo Valencia engeguen hui el projecte pilot “València Summer Day”

  • La proposta turística naix de l’acord marc entre el Patronat Provincial de Turisme de València i l’Ajuntament de València per a dinamitzar i fidelizar el turisme en les comarques valencianes
  • Un autobús connecta el cap-i-casal amb vuit destinacions comarcals en cadascun dels quals el viatger gaudeix d’un dia complet amb visites guiades i esmorzar inclòs

1/08/2016
El Patronat Provincial de Turisme de València, a través de la seua marca turística València Turisme, i la Fundació Turismo Valencia de l’Ajuntament de València, engeguen hui “València Summer Day”, el projecte pilot que connecta el cap-i-casal amb huit destinacions comarcals amb la intenció de “dinamitzar i fidelizar el turisme en el territori valencià”, segons comenta Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme de la Diputació de València.

La proposta turística naix de l’acord marc entre el Patronat Provincial de Turisme de València i l’Ajuntament de València, rubricat el passat 21 de juliol per Pilar Moncho i pel tinent alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, per a promocionar conjuntament València i les comarques com a destinació turística.

“València Summer Day” proposa gaudir d’un dia fora de València ciutat amb vuit experiències a Gandia, Llíria, Cullera, Sagunt, Requena, Ontinyent, Bocairent i Xàtiva. Així, un autobús connecta València ciutat amb vuit destinacions comarcals en cadascun dels quals el viatger gaudeix d’un dia complet amb visites guiades i esmorzar inclòs.

Eixides diàries fins al 30 de setembre

Aquestes excursions diàries o “Day Trips” ofereixen interessants propostes amb eixides de dilluns a diumenge, des d’avui fins al 30 de setembre. Tots els tours tenen l’eixida en la plaça de l’Ajuntament de València, enfront de la Tourist Info.

El programa inclou el desplaçament amb autobús, la recepció de visitants en els punts de destinació, les visites guiades, entrades i esmorzar.

És una iniciativa conjunta de la Fundació Turismo Valencia i el Patronat Provincial de Turisme de València, per a oferir als turistes que visiten la ciutat de València, alternatives diferents i variades durant la seua estada en la ciutat. Cadascun d’aquests Day Trips, podran adquirir-se en les Tourist Info de la ciutat de València.

“Els Borgia” a Gandia

“València Summer Day” ha arrancat avui dilluns amb la proposta de Gandia i “Els Borgia” que aproxima al viatger al món de la cèlebre família valenciana que, des de Roma, va sentenciar el repartiment del Nou Món descobert en el segle XV.

La visita ha començat en la Plaça de l’Escola Pia, per a admirar la maqueta de la Gandia dels segles XIV a XVI, l’antiga Universitat jesuïta fundada per Francisco de Borja, i el conjunt escultòric de la Família Borja.

Els viatgers han gaudit també d’un passeig pel centre històric, originari de l’època de Sant Francisco de Borja: Prado i Raval, on s’assentava el barri morisc en època dels Borja, la Casa de la Marquesa González de Quirós i els seus jardins, la Plaça Major amb l’Ajuntament, la Col·legiata de Santa María i l’escultura de Francisco de Borja.

Després de l’esmorzar, l’experiència ha finalitzat amb una visita guiada al Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics de la família Borja.

Set propostes més per a cada dia de la setmana

Si els dilluns serà el dia de Gandia, el dimarts es reserva a la “Simfonia de Cultures” proposada per Llíria, l’antiga ciutat íbera coneguda com “Edeta”, i els dimecres al “Mar de pirates” de Cullera, que va servir de refugi al pirata Dragut.

Sagunt, la ciutat que va plantar cara a les tropes de Cartago en el 218 a.C, és la destinació dels dijous, des del pròxim 4 d’agost fins al 29 de setembre, mentre que el divendres serà el dia enològic amb “La frontera del vi” dissenyada per Requena.

El cap de setmana, el bus del “València Summer Day” ofereix eixides a Ontinyent i Bocairent, els dissabtes, i a Xàtiva, els diumenges. Els viatgers podran gaudir d’una experiència festera a Ontinyent, conéixer “La Pedra Viva” de Bocairent, i les mil fonts i el castell de Xàtiva.


Agenda d’esdeveniments