València Turisme sobrevolarà el cel europeu en el Campionat del Món de Globus a Àustria

  • El Patronat de Turisme recolza la participació dels valencians de Tot Globo en la 23 edició del certamen internacional de globus d’aire calent
  • Pilar Moncho felicita l’equip de Bocairent “per formar part de l’equip d’aeroestació que representa l’Estat espanyol i acceptar el repte de portar el nom de València a la competició”

08/08/2018.-La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha anunciat avui la col·laboració del Patronat de Turisme de València, a través de la seua marca, València Turisme, en el XXIII Campionat del Món de Globus d’Aire Calent que es disputarà del 18 al 26 d’agost a Àustria.

València Turisme i Del Tros al Plat estaran presents en les lones del globus aerostàtic de l’equip que representa l’Estat espanyol que compta en les seues files amb els valencians Raül i Blai Carbonell Rodríguez, de Totglobo (Bocairent), pioners del vol aerostàtic com a experiència turística en el territori valencià, que forma part del Catàleg de ProductesTurístics del Patronat de Turisme de València.

Pilar Moncho ha felicitat l’equip de Bocairent “per formar part de la formació d’aeroestació que representa l’Estat espanyol i acceptar el repte de portar el nom de València a la competició”.

És la segona vegada que els germans Carbonell es classifiquen per al mundial. L’anterior va ser en 2012 en BattleCreek (Estats Units), una experiència que han qualificat de “molt interessant”.

“Des de llavors hem continuat participant en diferents campionats tant a Espanya com a nivell internacional i, com la il·lusió anava en augment, vam decidir fer un pas avant i adquirir el nostre propi globus de competició, en les lones del qual anem a lluir la marca de València Turisme amb orgull valencià”, han comentat.

Blai Carbonell ha explicat que la diferència fonamental entre un globus convencional i un de competició és “bàsicament la seua especial forma, més allargada, que permet maniobres d’ascens i descens més ràpides, al mateix temps que evita desviacions de l’objectiu marcat”.

Un escenari privilegiat

La zona de vol habitual de Totglobo és Bocairent i la Serra de Mariola, un entorn natural que ofereix una experiència diferent i visualment evocadora. Sobrevolar el casc antic de Bocairent o contemplar els cims del Montcabrer, el Benicadell o Aitana són alguns dels atractius que permet gaudir esta activitat.

A través d’uns cremadors, l’aire de l’interior del globus es calfa i açò permet elevar l’aeronau. L’activitat és molt tranquil·la i segura i el material especial amb què està fabricada la tela la fa especialment resistent a les altes temperatures.

El globus no es dirigeix, es desplaça amb el vent i açò el converteix en una modalitat singular en el món aeronàutic. En els campionats com el que disputaran els germans Carbonell en agost es posa a prova la seua perícia i capacitat de navegació per intentar conduir el globus a uns objectius prèviament marcats.


Agenda d’esdeveniments