València Turisme i Visit València presenten una guia gastronòmica de la mà de destacats xefs valencians

  • El llibre reuneix 12 receptes amb productes de temporada representatius de cadascun dels mesos de l’any
03/12/2021

Hui s’ha presentat la Guia Gastronòmica que arreplega dotze receptes amb productes valencians de temporada, signats per 6 cuineres i 6 cuiners entre els quals es troben estreles Michelin de la ciutat de València. Després d’un any de treball dur, hui ha vist la llum aquest projecte que s’ha desenvolupat de la mà de Delicious València, la marca gastronòmica que representa al sector, tant local com de la província, a nivell nacional i internacional.

Les il·lustracions de la Guia Gastronòmica, ’12 receptes amb productes valencians de temporada’, ha sigut dissenyada per la il·lustradora María Barrachina després de participar en una cridada a projecte conjuntament amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, i avalat per València Capitalitat Mundial del Disseny 2022. L’artista ha creat dotze aquarel·les amb tintes naturals on es mostren productes tan valencians com nispros, carxofes, arròs, taronges o tomaques.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, ha destacat els tres pilars en els quals, segons ell, es basa la gastronomia valenciana. “Cal fomentar el producte quilòmetre zero i de temporada de qualitat, el nostre rebost natural, el mar i l’horta, el talent dels nostres xefs, que són els nostres millors ambaixadors, i una gastronomia en constant evolució però que es manté arrelada a la nostra tradició, aqueixa que diu tot de nosaltres, dels nostres costums, i que alhora no deixa de superar-se”, ha expressat.

Per part seua, el director de València Turisme, Xavi Pascual, ha manifestat que “la guia és un nou producte que reforça la línia de treball coordinat entre Diputació de València i Visit València per a acostar a turistes i visitants els productes de proximitat i l’excel·lència gastronòmica valenciana”.

Una aposta pel producte de temporada valencià

València és una de les poques ciutats que compta amb un rebost natural de la qual es proveeixen mercats i restaurants. Els 15 quilòmetres d’horta que envolten la ciutat, el peix que arriba directe des del Mediterrani cada dia o els aliments que proporcionen animals autòctons com l’ovella Guirra. Tots ells formen part de la gastronomia valenciana, basada en la dieta mediterrània que aposta per productes quilòmetre zero, de temporada i qualitat.

La Guia Gastronòmica és un compendi de dotze productes de temporada al llarg de l’any presentats per dotze xefs:

GENER: El card per Mar Soler

FEBRER: La carxofa per Ricard Camarena

MARC: L’advocat per Alejandro del Bou

ABRIL: La fava per Maria José Martinez

MAIG: El nispro per Begoña rodrigo

JUNY: El fesol per Carito Lourenço

JULIOL: La tomaca per Vicente Patiño

AGOST: La figa per Jorge Andrés

SETEMBRE: L’arròs per Chabe Soler

OCTUBRE: El rave per Nacho Romer

NOVEMBRE: El caqui per Sandra Jorge

DESEMBRE: La taronja per Luis Valls
Es pot descarregar la guia de forma gratuïta en el següent enllaç.

Gala de la Guia Michelin España/Portugal 2022,  final a l’any més ‘gastro’

Al llarg d’enguany, que ha sigut complicat per al sector, s’ha fet un esforç per projectar i apostar per la gastronomia local valenciana. Gràcies a projectes com Delicious València s’ha posat de manifest a la ciutat com a destinació gastronòmica sostenible. A més, cal destacar la celebració de la Gala de la Guia Michelin España/Portugal 2022. El pròxim 14 de desembre es lliuraran les aclamades estreles, en un esdeveniment que ajuntarà a les personalitats més importants del sector. Un total de 600 convidats es reuniran en el Palau dels Arts en la gran festa de l’alta gastronomia.


Agenda d’esdeveniments