València Turisme i FOTUR celebren una nova edició de la gran taronjada i orxatada fallera

  • Hui i demà es repartiran més de mil litres de suc de taronja natural i orxata a les portes de la Plaça de Bous de València, abans de la mascletà

08/03/2017
El Patronat de Turisme de València i la Federació d’Oci Turisme Jugue Activitats Recreatives i indústries afins (FOTUR) celebren hui i demà la “Gran Taronjada i Orxatada fallera-València Turisme”, a les portes de la Plaça de Bous de la ciutat i abans de la macletà de cada jornada en la plaça de l’Ajuntament.

Hui, 8 de març, s’ha celebrat la gran taronjada des de migdia i fins a les 14:00, amb el repartiment gratuït de suc de taronja natural, recentment espremut, a tots els residents i turistes de València que ho desitgen, mentre que demà dijous serà el dia de la gran orxatada, en el qual en la mateixa franja horària i lloc es distribuiran degustacions d’orxata a tots aquells assistents que vulguen refrescar-se amb aquest producte típic valencià.

En la gran taronjada s’han repartit més de mil litres de suc, unes 8.000 consumicions, de la varietat de taronja “Lane Late”, recol·lectada expressament per a l’esdeveniment, i el dijous també es repartiran 1.000 litres d’orxata natural, realitzada pels mestres artesans de Xufa València.

En aquests actes s’utilitzen la taronja i l’orxata com a valors d’identitat i promoció dels productes autòctons valencians i les festes falleres.

A més s’ofereix nformació turística dels municipis i comarques valencians, de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de València.
En tots dos esdeveniments col·laboren la denominació d’origen Xufa València, I.G.P Consell Regulador de Cítrics Valencians, l’associació de dj’s i productors valencians PRODJ, que s’ocuparà de l’animació dels actes, i l’empresa ZUMMO.


Agenda d’esdeveniments