València Turisme enalteix el xicotet productor local en Gastrónoma amb “Del Tros al Plat”

11/11/2019
El diputat de Turisme , Jordi Mayor, ha manifestat aquest matí en la seua visita a Gastrónoma 2019 que el certamen “respon perfectament al full de ruta que té la Diputació i el Patronat de Turisme de València: posar en valor el treball que fan els productors de les nostres comarques amb els restauradors i el producte local a l’abast dels experts, que després els porten a través de les seues elaboracions culinàries als milers de turistes que venen al nostre territori”.

El responsable provincial ha agregat que “a més, és una gran satisfacció possibilitar la participació en aquest certamen d’aquells xicotets productors que, si no fora per les diputacions, possiblement no podrien oferir els seus productes en una fira de les característiques de Gastrònoma”.

Jordi Mayor ha visitat aquest matí la fira, en Feria Valencia, al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director general de Turisme Valencia; Antonio Bernabé, i el president de Gastrónoma, Carlos Mataix, a més d’altres autoritats institucionals i empresarials valencianes.

Prèviament, el diputat de Turisme ha participat en la recepció oferida a l’Ajuntament de València al xef José Andrés, en la qual ha rebut el reconeixement com a “Ambaixador de la Paella” de mans de l’alcalde, Joan Ribó.

Del Tros al Plat

València Turisme participa en Gastrónoma 2019 amb un gran espai per a projectar  la gastronomia del territori valencià a través del programa “Del Tros al Plat”, que posa en valor la gastronomia autòctona i la cadena de valor que representa, des de la mateixa producció del producte local fins a la seua degustació en la taula, a través de tots els agents involucrats en aquest procés.

L’espai expositiu de València Turisme acull, amb aquest sentit, a la Confraria de Pescadors de Cullera, que ofereix el seu “Caldo de peix” al visitant; Jalancina Nature, que mostra les seues fruites en conserva, melmelades i confitures; Trufa de Andilla, que promociona les experiències turístiques al voltant de la tòfona; Tarongino, amb el seu vi de taronja; el Mercat de la Terra de Godella, que acosta al públic productes de proximitat i begudes vegetals; AEVAV, que ofereix informació d’experiències gastronòmiques; i la Guia dels Millors Olis d’Oliva de la Comunitat Valenciana, que organitza tallers gastronòmics i experiències.

També estan presents Taronges Ribera de Carcaixent, amb experiències turístiques vinculades a la taronja, la Asociación gastronòmica Viva la Cuchara i Valencia Culinary Festival, entre altres entitats.

“Del Tros al Plat” col·labora, a més, en diferents accions com en l’oferta de desdejunis saludables, col·loquis sobre la gastronomia valenciana i experiències gastronòmiques sobre el tradicional “esmorzaret”, la paella i tastos de vins valencians.


Agenda d’esdeveniments