València Turisme cerca fidelizar al mercat català en la B-Travel de Barcelona

  • El certamen nacional anual se celebra des de hui i fins diumenge que ve

València Turisme tindrà presència activa en la nova edició de la Fira B-Travel de Barcelona que se celebra des de hui i fins diumenge que ve, juntament amb els municipis de Cullera, Gandia i Oliva, que acudeixen com co-expositors de la marca de la Diputació de València en l’estand de la Comunitat Valenciana.

“L’increment continu de la competència i els canvis que s’estan produint en la demanda actual requereixen una forta adaptació de les destinacions i empreses turístiques de la província a les noves exigències del mercat, per la qual cosa la participació en aquest certamen contribueix a la millora del seu posicionament i a la fidelització del mercat català”, segons el responsable de Turisme de la Diputació, Jordi Mayor.

El mercat català és el quart emissor nacional per a la Comunitat Valenciana i representa el 3,7% del total de viatges d’espanyols realitzats a la regió, així com el 4% de pernoctacions registrades en la Comunitat en els últims dos anys, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

B-Travel 2021, dirigida tant a professionals del sector com a públic general, reunirà organismes oficials; ofertes d’allotjament; agències de viatge i majoristes; companyies de transport; ofertes de turisme cultural, gastronòmic, enoturisme, turisme actiu, esportiu, industrial i turisme sostenible; complements de viatge; formació i serveis turístics; nàutica, càmping i caravaning; turisme LGTB; oferta de creuers; i la tecnologia actual al servei del turisme, entre altres àmbits.

Afluència de residents catalans

Cada any visiten la Comunitat Valenciana al voltant d’un milió de turistes catalans. En 2019 es va produir un descens del 8,9% en nombre de viatges, encara que es va incrementar un 10,6% el nombre de pernoctacions. L’increment de l’estada mitjana va repercutir en un descens de la despesa diària.

En 2020 l’impacte de la COVID-19 es va traduir en un descens del 50,2% de turistes catalans en la Comunitat entre gener i setembre, ja que a partir d’octubre van entrar en vigor les restriccions a la mobilitat entre comunitats autònomes i el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins a cap d’any.


Agenda d’esdeveniments