“València Cuina Oberta Comarques” posa en el mapa gastronòmic els restaurants valencians del territori

  • Pilar Moncho, diputada de Turisme: “Amb aquest nou programa volem popularitzar l’alta cuina entre tots els valencians i valencianes”
  • Manuel Alonso, xef amb una ‘Estrella Michelin’: “La nova acció del Patronat de Turisme contraresta una de les grans febleses del nostre turisme, l’estacionalidad, i posa en valor el millor rebost del món”

09/11/2016
La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat avui la primera edició del programa gastronòmic de València Turisme “València Cuina Oberta a les comarques” acompanyada pel president de Gastrónoma, Carlos Mataix; el gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), David Izquierdo, i el xef del Restaurant Casa Manolo de Daimús, Manuel Alonso.

Tal com ha explicat Pilar Moncho, la nova acció de València Turisme “naix del conveni de col·laboració amb la Fundació Turismo Valencia, subscrit aquest mateix any, i amplia el ja consolidat programa València Cuina Oberta portant-ho a les comarques perquè tothom conega la cuina dels nostres pobles”.

València Cuina Oberta Comarques se celebrarà del 17 al 27 de novembre, de dijous a diumenge, en 19 restaurants de 17 municipis i 10 comarques que oferiran 38 menús a preus assequibles que oscil·len entre els 20 i els 45 euros.

El llistat complet de restaurants està disponible, el pròxims dies, en la web www.valenciacuinaoberta.com a través de la qual s’han de realitzar les reserves i abonaments corresponents.

Popularitzar l’alta cuina

“Amb aquest nou programa volem popularitzar l’alta cuina entre tota la societat, especialment donar-la a conéixer als propis valencians i valencianes perquè, al cap i a la fi, som el que mengem i tenim el paisatge que projecta aqueixa cuina pel que és una oportunitat per a conèixer-ho”, ha explicat la diputada.

Un imant per a conéixer el territori

En la seua intervenció, el xef Manuel Alonso de Casa Manolo de Daimús, distingit amb una ‘Estrella Michelin’, ha destacat que aquesta iniciativa de València Turisme suposa un creixement per a tots. “Compartir és créixer i Cuina Oberta Comarques ens posa en el mapa gastronòmic en una temporada ideal, fora de l’estiu, per la qual cosa contraresta una de les grans febleses del nostre turisme, l’estacionalitat”, ha explicat el xef.

En aquest sentit, la diputada Pilar Moncho ha agregat que el nou programa de València Turisme “treballa per la desestacionalització amb la intenció que la gastronomia siga un imant que ens porte a conéixer el territori valencià”.

El millor rebost del món

El xef Manuel Alonso ha conclòs amb una cridada als ciutadans per a “aprofitar el que tenim i posar-ho en valor, la nostra cuina mediterrània en el nostre entorn i amb el millor rebost del món”.

David Izquierdo, per la seua banda, ha qualificat la jornada d’avui de “dia important per als restaurants de la província de València perquè es dóna a conèixer una acció molt atractiva que, en el seu moment, suggerim a València Turisme i és molt d’agrair que les institucions públiques ens acompanyen”. “Hi ha molts restaurants fent-ho molt bé i aquest esdeveniment posicionarà València amb més pes com a destinació atractiva”, ha conclòs el gerent de la FEHV.

El president de Gastrónoma, Carlos Mataix, a qui la diputada ha presentat com a “padrí” de “València Cuina Oberta Comarques” ha agraït el suport de la Diputació de València al gastroturisme. “A una cosa que funciona no s’ha de donar-li l’esquena”, ha assegurat Mataix.


Agenda d’esdeveniments