Utiel, Manises, Ademús, Sueca i Foia de Bunyol-Xiva accentuen el seu perfil film-friendly amb València Turisme

 

  • José Jaime Linares, director de producció, imparteix la II Jornada “Xarxa Film València” organitzada pel Patronat de Turisme de València.
  • Pilar Moncho, diputada de Turisme: “Viure un rodatge en el teu municipi, a més de ser una experiència fantàstica, reporta importants beneficis turístics locals”

 

04/03/2019.- El director de producció José Jaime Linares ha impartit hui en la seu del Patronat de Turisme la II Jornada “Xarxa Film València” a tècnics locals d’Utiel , Manises, Ademús, Sueca i la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva. També ha participat en el curs Ann Hernández, International Project Manager i col·laboradora de Film València.

Tal com ha destacat en l’obertura del curs Pilar Moncho, diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, “*vivir un rodatge en el teu municipi, a més de ser una experiència fantàstica, reporta importants beneficis locals i és, sens dubte, un dels millors reclams per a una destinació turística”.

Per a fomentar aquests rodatges i “convertir les comarques valencianes en un gran plató cinematogràfic”, en paraules de Pilar Moncho, el Patronat de Turisme de València ha creat la plataforma digital “Film València” com a punt de trobada per a la creació de projectes audiovisuals en el territori valencià que contribuïsquen a activar les economies locals mitjançant l’explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica i publicitària.

Film València promou i facilita els rodatges i impulsa la indústria audiovisual, el turisme i l’economia local en tot el territori. És doncs, la baula necessària entre les productores i les comarques on roden. Aquesta nova eina treballa amb les comunitats localés d’una forma global, des de com potenciar una comarca com a espai de rodatge, fins a com gestionar els permisos necessaris de la forma més ràpida i fluida possible.

Trencar la taula burocràtica entre film office i productors

En la seua intervenció, José Jaime Linares, ha assenyalat la necessitat de “trencar el mostrador, la taula burócratica que hi ha entre les film office i els productors, perquè tots som peces del mateix projecte”. Segons Linares, aquest tipus de jornades són absolutament necessàries per a sumar agents, fins i tot caldria continuar ampliant el focus “perquè no tot acaba en la productora o en l’oficina fílmica sinó que hi ha altres elements i institucions com Costes o les Confederacions Hidrogràfiques que també haurien de sumar-se a aquesta gran tasca”.

Entre altres aspectes, la jornada formativa de hui també ha servit per a exposar les condicions necessàries en un rodatge i com arribar a ser un territori film friendly. Altres punts tractats han sigut la gestió d’un espai com a localització, els permisos de rodatge així com les peculiaritats més buscades pels localitzadors.

Els assistents a la jornada han agraït el perfil del ponent, “un professional que coneix la indústria des de dins i que ens ha exposat dades, requisits, terminis i altres assumptes així com el millor enfocament per a presentar els nostres espais com a potencials localitzacions i les oportunitats que un rodatge pot tindre com a recurs turístic”.