Una visita a la Llotja de peix del port de València clausura les V Jornades Gastronòmiques d’Arrossos Mariners de la Platja de les Arenes

  • L’Associació d’Hostalers de la Platja de les Arenes clausura les V jornades gastronòmiques d’Arrossos Mariners amb una sessió formativa sobre el peix i l’arròs

20/11/2018
Amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de València (València Turisme) i la seua aposta turística i gastronòmica ‘Del Tros al Plat’, centrada en el consum de productes autòctons, l’Associació d’Empresaris Hostalers i Balnearis de la Platja de les Arenes, va celebrar ahir una jornada formativa professional en la qual es va visitar la Llotja de València com a punt final a les seues V Jornades d’Arrossos Mariners.

El recorregut es va iniciar amb una visita guiada a la llotja de peix de la mà de la Confraria de Pescadors, on es va conèixer la seua història, funcionament, tipus d’embarcacions, les seues curiositats i tradicions, així com les diferents arts i tècniques de pesca. Posteriorment, els convidats van presenciar l’arribada de la flota a port, repleta de peix d’alta qualitat. I, van poder assistir, en directe, a la subhasta del dia en la Llotja, tot un espectacle gastronòmic.

Després d’aquesta visita, els convidats van acudir a l’Hotel Balneari les Arenes, per a iniciar la segona part d’aquesta jornada, dedicada a l’arròs i el seu maridatge, on Santos Ruiz, gerent de la D.O. Arròs de València i crític gastronòmic, va realitzar va parlar sobre els atributs de les varietats d’arròs seleccionades, així com les seues tècniques de cocció. Per part seua, Gonzalo Medina, enólogo del celler NODUS, va realitzar el tast dels vins que es maridaron amb els plats proposats. L’acte va continuar amb una degustació de 3 varietats d’arrossos valencians amb peix de temporada a càrrec dels cuiners de La Marítima (Grup la Sucursal), Restaurant Sorolla (Hotel Balneari Les Arenes) i Restaurant Tridente (Hotel Neptuno). Els arrossos es van elaborar amb les varietats d’arròs Bomba, Senia i Albufera, tots ells grans arrossos de DACSA i el seu maridatge, a càrrec de l’Associació de Sommeliers de la CV, es va realitzar amb els vins de cellers NODUS.

La jornada va finalitzar amb una degustació de còctels elaborats per, Marina Beach, Vivir sin Dormir y Destino 56, establiments d’Associació d’Hostalers Platja de les Arenes.

Durant l’acte de clausura, José Miguel Bielsa, President de l’Associació d’Hostalers de la Platja de les Arenes va afirmar que, per als establiments de la Platja de les Arenes la celebració d’aquesta edició ha proporcionat gran visibilitat; això, sumat al fet que la temporada turística s’ha allargat ha permès mantindre les vendes i fins i tot prolongar, a vegades, alguns contractes de treball. Pel que, segons Bielsa: “Considerem que les Jornades han sigut beneficioses per als establiments de la zona, i constatem que, any rere any, l’increment de reserves ha sigut positiu. Continuarem treballant perquè els visitants i ciutadans de València puguen gaudir d’aquest entorn tan meravellós com és la platja de les Arenes no solament la temporada d’estiu sinó tot l’any”.

En la seua intervenció, el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, va felicitar l’associació per sumar la seua complicitat al moviment Del Tros al Plat, “una filosofia de vida que aporta emoció i relat a les experiències gastronòmiques i turístiques que ofereix València, visibilitzant un model de posada en valor de la singularitat dels productes autòctons valencians, que formen part de la nostra manera de ser, els portem de sèrie”.

Amb aquesta activitat, el Patronat Provincial de Turisme de València i l’Associació d’Hostalers de Platja de les Arenes, clausuren les V Jornades Gastronòmiques d’Arrossos Mariners que s’han celebrat a la Platja de les Arenes des del passat 3 de novembre i fins al diumenge 18, amb un balanç molt positiu que reforça la consolidació definitiva d’aquest gran esdeveniment dedicat a l’arròs mariner.

Aquestes jornades han comptat amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de València (València Turisme), Del Tros al Plat i amb la Fundació Turismo Valencia, així com amb el patrocini d’Hotel Les Arenes, Heinekenn, Arroz Dacsa i Cellers Nodus. I amb les col·laboracions de Makro, Fruites Alabau, Japofish, Muñoz Bosch, Carmencita, Stracto, Cafento, FASCV, cubellspubliregals, Unipro, S.G.I. Drinks i Pàrquing passeig de Neptú.


Agenda d’esdeveniments