“Del tros al plat” convoca a més de mil persones en la Marina de València per a reivindicar els sopars a l’aire lliure d’estiu

  • Les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada són els protagonistes d’una vetlada “a la fresca” que culminarà amb una revetla
20/07/2017

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho; els regidors de l’Ajuntament de València Consol Castillo i Carlos Galiana, i el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles han presentat “Del tros al plat… A la fresca”, un gran esdeveniment gastronòmic, turístic i social vinculat a la capitalitat mundial de l’Alimentació que convoca demà divendres, 21 de juliol, a més de mil persones en l’esplanada del Veles e Vents de la Marina de València per a reivindicar els sopars a l’aire lliure d’estiu maridats amb productes autòctons.

Es tracta de la segona acció “Del tros al plat”, després de l’acte inaugural celebrat el passat 8 de juny, també en la Marina, que va reunir a 150 experts del món de l’agricultura, la gastronomia i el turisme per a reivindicar el territori valencià com a destinació excel·lent i com “el camí més curt a la felicitat”.

Segons ha destacat Pilar Moncho, “els productes autòctons valencians són els protagonistes excepcionals del projecte, procedents de l’horta de València i de les comarques valencianes, que compten a més amb una comercialització excel·lent i un procés d’elaboració i consum genuïns, valencià cent per cent, que podrà ser experimentat demà en directe en la Marina de València”.

Els regidors Consol Castillo i Carlos Galiana han coincidit en destacar que l’acció col·laborativa és una de les grans bondats del projecte “Del tros al plat”.

Evarist Caselles ha incidit en la idea que  “Del tros al plat… A la fresca” és un esdeveniment “obert a tota la societat, perquè volem transmetre la nostra particular manera de viure i sentir, el nostre característic living que a l’estiu va indubtablement lligat a trobades a l’aire lliure”.

Nit valenciana d’estiu “a la fresca”

Si els colors blau, roig i blanc van ser els protagonistes del primer “Del tros al plat” en correspondència al peix blau, les cireres i l’arròs, en aquesta ocasió destaquen tres actors nous, les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada, per a posar en escena un autèntic sopar d’estiu “a la fresca” que culminarà amb una revetla, un espectacle habitual de les nits festives valencianes.

Espectacle gastronòmic-turístic

Una altra de les sorpreses que ofereix la vetlada “Del tros al plat… A la fresca” és un viatge pel temps del turisme que oferirà instants d’altres èpoques mitjançant un espectacle escènic gastronòmic, turístic i musical.

L’acció torna a comptar amb quatre actors principals: el productor agrari, el mercat que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària, el cuiner i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.

Coordinació institucional

Les institucions valencianes –Agència Valenciana del Turisme, el Patronat de Turisme de València i l’Ajuntament de València- treballen conjuntament en aquest projecte centrat en la qualitat dels aliments de proximitat i la singularitat de la seua elaboració fins a portar-los a la taula com a plats genuïns en un territori únic.

“Del tros al plat” servirà, d’ara endavant, per a exportar el relat de la destinació valenciana a la resta del món en les accions, fires i certàmens on acudisquen les marques turístiques valencianes implicades en aquest projecte.


Agenda d’esdeveniments