El restaurant Granero, de Serra, guanya el I Concurs Internacional d’Arròs de la Valldigna

  • L’Alqueria del Pou, de València, i Manantial, d’Algemesí, s’emportaren el segon i el tercer premi entre els 25 cuiners que van competir ahir a Tavernes de la Valldigna

19/09/2017
La cita gastronòmica del I Concurs d’Arròs de la Valldigna va reunir ahir 25 cuiners al Saló La Font de Tavernes. Este esdeveniment va comptar amb la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, que van donar suport a l’acte.

La diputada Pilar Moncho va destacar la importància del concurs. “És importantíssim que es torne a parlar de Tavernes, de la Valldigna com a comarca. Volem que es vertebre el territori en forma de comarques i esta és una manera de fer-ho. La gastronomia uneix estos pobles i per això este és un bon concurs, amb el qual aconseguim desestacionalitzar el turisme i treballar la gastronomia amb els productes de proximitat la resta de l’any”.

A més, l’alcalde Jordi Juan va assenyalar: “Estem molt contents d’este I Concurs d’Arròs de la Valldigna. Ja en fem un, que és d’arròs al forn de vigília, i ací el que estem fent es continuar potenciant la gastronomia com a part fonamental de la cultura d’un poble i intentar tindre un turisme de manera estable durant tot l’any, no només durant l’estiu”.

L’objectiu del concurs és reivindicar la riquesa gastronòmica de la Valldigna, promocionar els productes autòctons i típics, i potenciar el turisme.

El jurat, compost per crítics gastronòmics, periodistes i reconeguts xefs, va donar com a guanyador del concurs d’arròs el restaurant Granero, de Serra, amb una dotació de 1.200 euros, que inclourà este plat en la carta del restaurant. El segon premi va anar a parar a l’Alqueria del pou, de València, amb 600 euros, i el tercer per a Manantial, d’Algemesí, amb 300 euros.

Les millors postres amb taronja van ser elaborades pel restaurant Picanterra de Cullera. També hi hagué un premi a la millor carnisseria que elabora els típics figatells, que va ser Olegario, de Simat.

La idea és que este concurs cada any es celebre en un poble de la Valldigna.


Agenda d’esdeveniments