Pilar Moncho: “El nostre repte és convertir les excel•lents xifres de juliol en turisme sostenible i ocupació de qualitat en el sector”

  • La vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València valora positivament les xifres d’ocupació hotelera al juliol que superen el 85% en el litoral valencià i augura un final de temporada de rècord
09/08/2016
La vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha valorat molt positivament el resultat de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu de l’Agència Valenciana del Turisme, que situa l’ocupació mitjana hotelera al juliol en el 85,68% en el litoral de la província de València, la qual cosa suposa un increment interanual de 2,8 punts.

“L’ocupació hotelera, la despesa mitjana per turista i l’estada mitjana per turista han crescut. Sens dubte són bons indicadors que les coses marxen bé i que poden anar millor però el nostre repte és convertir aquestes bones dades en desenvolupament turístic sostenible i ocupació de qualitat en el sector”, ha manifestat Pilar Moncho i ha anunciat que al final de la campanya d’estiu es farà una valoració global.

“Les excel·lents xifres d’ocupació reflecteixen l’èxit del treball col·laboratiu entre institucions i el sector turístic”, ha manifestat Pilar Moncho, al mateix temps que ha incidit que “la conjuntura internacional i la recuperació del mercat nacional també han influït en l’excel·lent balanç turístic de juliol que augura un mes d’agost també de rècord”.

En aquest sentit, Pilar Moncho fuig de triomfalismes i assegura que “només l’esforç continu per la qualitat de les nostres destinacions, tant de costa com d’interior, ens donarà fortalesa, competitivitat i estabilitat contínues per a poder suavitzar i reduir l’estacionalidad turística valenciana”.

Així, el treball conjunt i coordinat de totes les administracions i la col·laboració amb les principals agrupacions d’empresaris del sector, en matèria de promoció, formació i planificació turística, “són les directrius perfectes del full de ruta del turisme valencià, que unides a la conjuntura internacional i nacional ja han ajudat al fet que aquest estiu tinguem previsió de batre rècord de visitants i d’ocupació en la nostra costa i en tot el territori valencià”.

Accions estivals del Patronat

Segons ha assenyalat Pilar Moncho, “des del Patronat, a través de la marca turística València Turisme, hem treballat durant el primer semestre de l’any tant en promoció com en qualitat de les nostres platges, així com en formació destinada a la promoció on-line del territori”.

Entre altres projectes, València Turisme ha organitzat les primeres jornades formatives “Xarxa #ValènciaTurisme” destinades als tècnics del turisme local i ha llançat la campanya de promoció audiovisual de destinacions turístiques valencians sota el lema “València en la pell”, així com una nova edició del programa “Cinema a les platges”.

Una altra de les accions estivals és el projecte pilot “València Summer Day”, organitzat conjuntament amb la Fundació Turisme València de l’Ajuntament de València, que uneix el cap-i-casal amb vuit comarques valencianes mitjançant “day trips” o excursions diàries.

A més, València Turisme i Cámara Valencia també han fet entrega de les banderes Q de qualitat a les millors platges valencianes, una distinció que la diputada Pilar Moncho vol fer extensiva també a destinacions de qualitat d’interior.

Tal com ha destacat la vicepresidenta del Patronat, “les destinacions valencianes són competitius en qualitat i preu amb altres destinacions mediterrànies i ofereixen un alt valor afegit basat en la cultura popular i en la gastronomia local”.