Pilar Moncho: «La Fira de les Comarques reafirma l’interés de la capital per la riquesa dels nostres municipis»

  • La diputada de Turisme valora el certamen turístic, celebrat en la plaça de bous de València, que ha satisfet les expectatives d’ajuntaments, mancomunitats i entitats participants
23/05/2016

La diputada de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha manifestat hui que la Fira de les Comarques 2016 celebrada en la plaça de bous de València del 13 al 15 de maig «reafirma l’interés de ciutadans i visitants de la capital per conéixer de primera mà la riquesa dels nostres municipis, tant dels de interior com dels de costa».

El certamen, organitzat pel Patronat Provincial de Turisme i la seua marca València Turisme, va reunir l’oferta i els productes turístics de tot el territori de la província i de la seua cultura i gastronomia mitjançant la instaŀlació de seixanta-cinc casetes informatives dels municipis i del sector de l’hostaleria.

 En total es repartiren 20.000 programes de l’esdeveniment i es vengueren més de 16.000 consumicions gastronòmiques, als quals l’estand del Patronat de Turisme sumà la distribució de 8.000 passaports de la fira, amb els quals s’han atorgat després 79 premis a altres participants de la gimcana organitzada per València Turisme amb la coŀlaboració dels ajuntaments i les mancomunitats. Els beneficiaris es poden consultar en l’apartat «Notícies» de la pàgina web www.valenciaturisme.org.

«Havem volgut que aquesta fira fóra la veu del turisme de la província, fet per i per a les comarques de la província, que agrupa tot el territori, la qual cosa, segons la resposta de públic i dels propis participants, havem aconseguit» —ha destacat Pilar Moncho.

Moncho també ha recordat que l’esdeveniment ha tractat de reflectir la nova manera de treballar de València Turisme, segons un model de gestió inclusiu, sostenible i plural: «encara que continuem treballant per a millorar-lo de cara a pròximes edicions i respondre al màxim a les necessitats actuals del sector, dels ajuntaments i també dels ciutadans».

El certamen també va acollir les exhibicions folklòriques de vint-i-tres agrupacions, vuit actuacions musicals en valencià i nou exhibicions d’artesania típica dels municipis participants, cosa que va complementar amb set accions de dinamització turística amb els visitants (visites guiades i tastos de vi i oli, entre altres accions).

 Satisfacció dels expositors

Les enquestes fetes entre els ajuntaments, les mancomunitats i les entitats participants en la Fira de les Comarques 2016 mostren un alt grau de satisfacció general amb l’organització i la celebració de l’esdeveniment. Aquestes entitats acaben amb la intenció de tornar a estar presents activament en pròximes edicions després del compliment de les seues expectatives.