Pilar Moncho anuncia l’ampliació de les ajudes a la qualitat per als recursos turístics d’interior en el lliurament de les banderes Q a dènou platges

El Patronat Provincial de Turisme de València i Cambra València lliuren en la Diputació les banderes que acrediten la qualitat certificada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola

Els ajuntaments obtenen una subvenció anual de 6.000 euros de València Turisme per cada certificació de qualitat de les seues platges

29/07/2016
El Patronat Provincial de Turisme de València i Cambra València han lliurat hui en el Saló de Reines de la Diputació de València les banderes Q de qualitat turística a dènou platges de catorze municipis de la província. Els ajuntaments obtindran una subvenció anual de 6.000 euros de València Turisme per cada certificació de qualitat de les seues platges i també per cada bandera blava.

Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme, ha anunciat en l’acte que «ampliarem aquesta certificació amb la coŀlaboració de Cambra Valencia també als municipis d’interior per a promocionar la qualitat dels seus recursos turístics com parcs o piscines naturals, per posar algun exemple».

Segons Moncho, «aquestes banderes són instruments per a incentivar la bona gestió dels recursos i per a donar un millor servei al visitant, però no cal oblidar que el millor indicador és l’opinió dels nostres veïns».

L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó; el president de Cambra Valencia, José Vicente Morata; el director general de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (IQTE), Fernando Fraile; els diputats provincials Josep Vicent Bort, José Enrique Aguar, Mari Carmen Peris, Salvador Barber, Enrique Ortí i Modest Martínez, i representants dels ajuntaments de València, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Canet d’en Berenguer, el Perelló, Piles, la Pobla de Farnals, Puçol, Xeraco i el Puig de Santa Maria.

Cambra Valencia, com a delegació territorial de l’IQTE, i la Diputació de València treballen conjuntament des del 2004 en la implantació de sistemes de qualitat en les platges de la província amb l’objectiu de millorar els serveis que es presten i reconéixer les millors platges de la província.

Dènou platges de catorze municipis
Les dènou platges certificades amb la Q de qualitat enguany són: el Saler, el Cabanyal, la Malva-rosa i Pinedo a València; l’Almardà i el Port de Sagunt a Sagunt, Sant Antoni a Cullera, Tavernes i la Goleta a Tavernes de la Valldigna, Platja Nord a Gandia, Racó de Mar a Canet d´en Berenguer, Puig Val–Play Puig al Puig de Santa Maria, Nord a la Pobla de Farnals, i les de Puçol, el Perelló, Xeraco, Miramar, Piles i Bellreguard.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, ha felicitat els ajuntaments pel reconeixement obtingut i ha agraït públicament «la faena del Patronat de Turisme, amb Pilar Moncho al capdavant, per conjugar propostes turístiques a desenvolupar tant en les comarques d’interior com en les de costa».

Riquesa i ocupació
El president de Cambra Valencia, José Vicente Morata, ha destacat la importància de treballar amb el Patronat Provincial de Turisme de València i la Diputació en la creació de riquesa i ocupació en el territori de la provçincia». Ha dit que aquesta coŀlaboració ha permés passar «d’una presència limitada a més de cinquanta-sis accions de formació en els nostres pobles».

Fidelitzar el turisme
Per la seua banda, el director general de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, Fernando Fraile, ha aprofitat la seua intervenció per a plantejar una reflexió sobre l’actual boom turístic. «Hem de fidelitzar els turistes, i per a fer-ho no hem de competir en preu, sinó en qualitat. Estem en xifres rècord: el 2015 es van registrar 69 milions de visitants i enguany arribarem prop dels 75 milions, però havem de tindre en compte que una part d’aquests viatgers, uns 15 milions, són prestats a causa de desgràcies terribles» —ha dit.


Agenda d’esdeveniments