El Patronat de Turisme perfila una nova línia d’ajudes per a activar les economies locals en mesos no estivals

  • Pilar Moncho va mantindre una reunió de treball amb regidors i tècnics de Turisme per a arreplegar les aportacions i suggeriments de cara a la convocatòria d’un nou pla de subvencions abans de finalitzar l’any

03/08/2017.- El Patronat de Turisme de València perfila una nova línia d’ajudes per a activar les economies de municipis costaners amb platja en mesos no estivals, “amb l’objectiu de combatre l’estacionalitat turística amb accions efectives i, per descomptat, amb la garantia de pluralitat i concurrència pública que marquen la nostra filosofia de treball”, ha anunciat la vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho.

Amb la nova línia d’ajudes, el Patronat completa la seua acció estratègica de gestió turística iniciada amb les bases de subvencions que impulsen l’explotació de recursos i l’ordenació d’activitats amb nous productes turístics competitius i sostenibles en tots els municipis. “D’igual manera que ja hem treballat amb municipis d’interior nous projectes per a desestacionalitzar el turisme, també hem d’abordar accions per a proposar solucions i alternatives als pobles del litoral durant les èpoques no estivals”, ha manifestat la diputada de Turisme.

Els beneficiaris de les noves ajudes seran els 24 municipis costaners valencians que tenen platja: Sagunt, Canet d’en Berenguer, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Albuixech, Albalat dels Sorells, Foios, Meliana, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Reunió de treball amb regidors i tècnics

Per a avançar en la convocatòria del nou pla d’ajudes, el Patronat va organitzar una reunió de treball amb regidors i tècnics de Turisme dels municipis. “Les aportacions i suggeriments dels representants locals ens ajuden a millorar la convocatòria d’ajudes, la fi última de les quals és equiparar-la a totes les bases de subvencions que obrim amb criteris objectius i tècnics, perquè volem eradicar la discrecionalitat”, ha puntualitzat Pilar Moncho.

Nous productes turístics per a desestacionalitzar el turisme

La nova direcció del Patronat porta mesos treballant en un programa turístic que posa en valor nous productes turístics, competitius, mitjançant activitats d’anàlisi, experiència, promoció i combinació durant tot l’any, per a afavorir la desestacionalitat turística.

“La nostra prioritat és activar, turísticament, les economies locals dels municipis costaners amb platges, també en mesos no estivals; cal oferir productes turístics que capten l’interès dels visitants i per a açò, res millor que acudir a l’excel·lència de productes turístics autòctons, tal com abandera el programa ‘Del Tros al Plat’ coordinat per València Turisme i desenvolupat amb la col·laboració d’institucions públiques i agents privats”, ha assegurat la diputada de Turisme.

309.000 euros per a combatre l’estacionalitat turística

A més, segons Moncho, “tenim un contracte subscrit amb els nostres ciutadans, fa ara dos anys, que hem de complir. Hem rebut el mandat social de treballar per a les persones, de fer possible una nova manera de governar, oberta a tots i totes, plural, transparent, i açò implica la valentia de proposar plans nous, com les noves línies que combatran l’estacionalitat turística i que volem convocar, si els terminis administratius ho permeten, aquest mateix any”.

La nova línia d’ajudes comptarà amb un pressupost de 309.000 euros i substituirà les subvencions directes que s’atorgaven per disposar de les banderes “Q” de qualitat que concedeix l’ICTE.


Agenda d’esdeveniments