Moncho i Nofuentes analitzen les propostes de turisme sostenible del projecte europeu FUPOL

  • El programa FUPOL compta amb un finançament de la Unió Europea de 9,1 milions d’euros

30/11/2016

Els diputats de Turisme, Pilar Moncho, i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s’han reunit en la Diputació per a analitzar les propostes dirigides a potenciar el turisme sostenible en tot el territori valencià, que llança el projecte europeu sobre Polítiques del Futur FUPOL.

Els diputats han estat acompanyats per una delegació de representants de Xipre, un dels membres del consorci de 19 socis encarregats del desenvolupament del projecte. Entre aquests destaquen la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centre de Recerca Fraunhofer (dels majors d’Europa), el govern regional de Yantai (Xina), Un Habitat (entitat de l’ONU dedicada al desenvolupament de zones urbanes) i les empreses Interfusion Services (Xipre) i Cellent AG (Àustria), referents en la recerca relacionada amb projectes europeus.

El programa FUPOL compta amb un finançament de la Unió Europea de 9,1 milions d’euros i té com a objectiu crear un repertori de solucions sostenibles per al desenvolupament urbanístic, per a açò desenvoluparà experiències pilot en cinc països, amb la finalitat de testar totes les aplicacions en entorns controlats i monitoritzats.

La diputada Pilar Moncho ha destacat la importància “d’avançar dia a dia en l’estudi de noves vies de gestió i desenvolupament sostenible del nostre territori, amb la finalitat de treballar en el futur que volem tant per als ciutadans residents en ell com para els seus visitants o turistes”.


Agenda d’esdeveniments