Michelin presenta la selecció de xefs que cuinaran en la Gala de presentació de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022

  • La Gala de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022 se celebrarà el 14 de desembre a l’Auditori de les Arts
  • Quique Dacosta coordinarà l’equip de 9 xefs de restaurants amb Estreles MICHELIN de la Comunitat Valenciana seleccionats per al sopar de la Gala
08/11/2021
En el marc del Saló Mediterrània Gastrònoma, la fira gastronòmica referent de la regió mediterrània, que té lloc entre els dies 7 i 9 de novembre en les instal·lacions de la Fira València, Michelin ha presentat la selecció de xefs que cuinaran per als convidats en la Gala de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022.
La gran festa de la gastronomia d’Espanya i Portugal, que tindrà lloc el pròxim 14 de desembre a l’Auditori de les Arts, recupera així el format presencial, amb totes les mesures per a garantir la seguretat dels convidats que acudiran a l’esdeveniment. L’emoció de la Gala, en la qual es revelaran les novetats de la selecció 2022 de la Guia MICHELIN España & Portugal, també es podrà seguir en obert i en directe a través de la retransmissió que es realitzarà en els canals digitals de la Guia MICHELIN.
Per al sopar de la Gala, que tindrà lloc en el Museu dels Ciències, Michelin ha seleccionat un elenc de xefs de restaurants amb Estreles MICHELIN que representen i posen de manifest la riquesa, la qualitat i la diversitat de la gastronomia dels establiments de la Comunitat Valenciana referenciats en l’edició 2021 de la Guia MICHELIN España & Portugal. Aquest equip gastronòmic de primer nivell, coordinat per Quique Dacosta, del restaurant homònim a Dénia (tres Estreles MICHELIN), Alacant, estarà format pels següents xefs:
– Ricard Camarena – Restaurante Ricard Camarena (dues Estreles MICHELIN i Estrella Verde), València- Luis Valls – El Poblet (dues Estreles MICHELIN), València- Alberto Ferruz – BonAmb (dues Estreles MICHELIN), Xàbia-Alacant- Kiko Moya – L’Escaleta (dues Estreles MICHELIN), Cocentaina-Alacant- Begoña Rodrigo – La Saleta (una Estrela MICHELIN), València- Susi Díaz – La Finca (una Estrela MICHELIN), Elx-Alacant- Raúl Resino – Rte. Raúl Resino (una Estrela MICHELIN), Benicarló-Castelló- Miguel Barrera – Cal Paradis (una Estrela MICHELIN), la Vall d’Alba-Castelló
La presentadora de la Gala de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022 serà Ana Milán que també protagonitzarà la sèrie “MEDITERRANI, Terra d’Estreles”, en la qual l’actriu alacantina ens ensenyarà la seua terra en un recorregut molt especial per les tres províncies de la Comunitat Valenciana, posant en valor els seus productes, els seus productors i els seus restaurants. Aquesta sèrie estarà disponible en la pàgina web de la Guia MICHELIN a partir del 3 de desembre.
A més de la sèrie, com a part del programa d’activacions prèvies a la Gala també hi haurà una nova edició del Debat de la Gala, estrenat l’any passat, que en aquesta ocasió tindrà lloc el 29 de novembre en el Palau de Congressos de València, sota el lema “Gastronomia i Sostenibilitat”. Moderat pel periodista Jesús Trelis, el debat comptarà amb convidats d’excepció. Entre ells, 4 xefs amb Estrella Verde en reconeixement del seu compromís en favor de la gastronomia sostenible: Ricard Camarena (Restaurant Ricard Camarena), Ángel León (Restaurant Aponiente), Rodrigo de la Calle (Restaurant El Invernadero) i Elvira Fernández (Restaurant El Llar de Viri). Els acompanyaran Toni Misiano i Rafael Monge, dos productors amb projectes ecològics; Vinyet Capdet, del CETT de Barcelona, l’única escola d’hostaleria i restauració amb un Màster en Gastronomia Sostenible; i Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, en representació d’una ciutat que aposta per la sostenibilitat. El debat, accessible en directe en format presencial i en streaming només per a la premsa, serà gravat i, posteriorment, s’emetrà en obert juntament amb la sèrie “MEDITERRANI, Terra d’Estreles” en la web de la Guia MICHELIN.
La sostenibilitat estarà present de manera especial en la Gala de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022. S’han adoptat una sèrie de mesures, tant logístiques com organitzatives, per a reduir l’impacte ambiental de l’esdeveniment. A més, per primera vegada una consultora independent de certificació avaluarà la petjada de carboni de cara a reduir el seu impacte en el futur a través de mesures addicionals i, potencialment, compensar-lo amb projectes sostenibles.
Per a Michelin “Aquesta serà la Gala del retrobament. Estem treballant en ella amb molta il·lusió per a recuperar el format presencial i gaudir d’un esdeveniment únic, amb totes les mesures de seguretat. I una de les coses més difícils per a nosaltres ha sigut seleccionar als xefs que participaran en el showcooking del sopar de la Gala. Per a això ens hem basat en el seu nivell i potencial gastronòmic a l’hora de desenvolupar aquesta comesa, procurant que existira una representació de totes les províncies de la comunitat i de la diversitat de la seua oferta gastronòmica”. D’altra banda, Michelin afig: “La Gala digital de l’any passat no solament ens va ensenyar a adaptar-nos a una situació inèdita, sinó també que, gràcies als mitjans digitals i a les xarxes socials, podíem obrir aquesta gran festa de la gastronomia a molta més gent. Per això, enguany continuarem ampliant els continguts de la Gala amb activacions prèvies que inclouran continguts audiovisuals molt enriquidors de la mà d’Ana Milán, que exercirà de presentadora de la Gala. A més, repetirem el Debat de la Gala, que va tenir un magnífic acolliment l’any passat, i que en aquesta ocasió tractarà sobre Gastronomia i Sostenibilitat”.
Per part seua, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, ha destacat que “no hi ha millor ocasió que aquesta per a projectar el talent dels nostres xefs, els perfectes ambaixadors de la nostra gastronomia, de la seua professionalitat, creativitat i respecte pel producte de proximitat. Un producte que procedeix directament d’un dels nostres actius més importants, el nostre rebost natural: el mar i la nostra horta”. García també ha destacat el treball col·laboratiu de les tres administracions públiques juntament amb el sector privat: “una col·laboració gràcies a la qual estem demostrant, dia a dia, per què València és la gran capital gastronòmica que és”, ha conclòs.
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha assenyalat que “l’elecció de la ciutat de València per a la celebració de la Gala Michelin en un espai tan emblemàtic com el Palau dels Arts Reina Sofia és una oportunitat per a mostrar la qualitat de la gastronomia valenciana al món”. A més, ha destacat que aquest esdeveniment “suposa una oportunitat per a tot el sector de l’hostaleria, que ha passat un any i mig molt complicat per la pandèmia, i en la celebració d’aquesta Gala es reconeix el treball, l’esforç, el talent, la creativitat i els valors de les propostes gastronòmiques”.
Per la seua part Jordi Mayor, diputat de Turisme, ha destacat que “l’esdeveniment serà un moment excepcional i únic per a la projecció de la capacitat, varietat, professionalitat i qualitat del producte de la gastronomia de la destinació València, a través del bon fer dels xefs valencians participants i les seues diferents elaboracions”.
El xef Quique Dacosta, coordinador gastronòmic de la Gala, ha declarat: “Vull mostrar el meu agraïment a Michelin per haver confiat en València i en els cuiners i cuineres que representem la gastronomia d’aquesta Comunitat. Estic molt orgullós d’aquest equip i convençut que farem un treball extraordinari. Rebrem a totes les persones del món gastronòmic com ens agrada als cuiners, perquè de la mà dels productes i els productors, es porten un extraordinari sabor de boca. La nostra comesa és fer la millor gala de la història”.
Michelin agraeix a les institucions i a les autoritats de València, Ajuntament, Diputació i Generalitat, el seu suport i contribució a l’organització de la Gala, així com el seu compromís amb la gastronomia espanyola i portuguesa. Michelin agraeix igualment als partners que en aquesta edició donen suport i col·laboren amb la Gala: MAKRO, MAHOU, BALFEGÓ, BLANCPAIN, THE FORK, JAEN SELECCIÓN, VILLAMASSA, NEOLITH i SOLAN DE CABRAS.

Agenda d’esdeveniments