La Vuelta torna a Cullera 40 anys després amb una eixida neutralitzada des de la Badia.

La ronda ciclista recorrerà els carrers del municipi de La Ribera Baixa el dimarts 27 d’agost, abans de posar rumb al Monestir del Puig.

06/08/2019

En 1980 començava la seua carrera Jesús Guzmán, ex ciclista del Kelme i el Dormilón. Aqueix any, La Vuelta va viure un bell final d’etapa al costat del Far de Cullera. El pròxim 27 d’agost, 39 anys després, la ronda espanyola tornarà a la Ribera Baixa, amb eixida neutralitzada des de la badia de Cullera. A la cita no faltarà Guzmán, aquesta vegada motoritzat i convertit en “el millor ‘radio Vuelta’ d’aquest país”.

Ho afirma Javier Guillén, director de La Vuelta, que va felicitar les veïnes i veïns de Cullera per tindre un poble “màgic i meravellós”, un dels escenaris que l’esdeveniment esportiu mostrarà a 200 països dels cinc continents a través del ciclisme professional. El castell, les platges, el far i el Xúquer donen llustre a la marca Cullera, un producte que “el té tot” i que arribarà a la xicoteta pantalla de la mà dels Valverde, Quintana, Carapaz, Urán i ‘súper’ López, entre altres figures de l’escamot de La Vuelta.

Guillén va destacar els estàndards de qualitat d’un municipi amb 15 quilòmetres de platja i llocs emblemàtics com el Santuari del Castell o la Cova de Dragut, el pirata turc que va saquejar la ciutat. I l’alcalde i amfitrió, Jordi Mayor, també Diputat Provincial de Turisme, va assegurar que Cullera està preparada per a l’arribada de La Vuelta. “Sabem fer coses grans i aquest és un esdeveniment històric, immillorable per a promocionar els nostres paratges i monuments”.

L’alcalde de Cullera era un xiquet quan Guzmán pujava a lloms de les pesades bicicletes dels huitanta, quan La Vuelta va visitar els Jardins del Mercat. Hui convida a tota La Ribera a gaudir d’aquesta festa del ciclisme que, en paraules del diputat d’Esports, Andrés Campos, “vertebra el territori valencià” des de La Ribera fins a l’Horta, passant pel Camp de Túria i el de Morvedre. Campos considera “molt necessària aquesta aposta de la Diputació”, ja que “la inversió en esport i turisme té un potencial retorn, tant econòmic com divulgatiu, amb les retransmissions que ens endinsen en la història dels nostres pobles”.

La caravana de La Vuelta arribarà a Cullera en el matí del dimarts 27 d’agost, amb una fan zone per als més xicotets i activitats familiars des de les 11.00 hores. Passat el migdia, els aficionats podran acostar-se als autobusos dels equips, on els ciclistes preparen l’eixida de la carrera, que arrancarà a les 13.10 en la Badia de Cullera i, després d’un recorregut neutralitzat, posarà rumb al Monestir del Puig.

En l’acte de presentació d’aquesta quarta etapa de La Vuelta, a l’esplanada del Santuari del Castell de Cullera, es va guardar un minut de silenci per la mort del ciclista belga Bjorg Lambrecht, del Lotto-Soudal, que va perdre la vida aquest dilluns a causa d’una caiguda en la tercera etapa de la Vuelta a Polonia.


Agenda d’esdeveniments