La Valldigna mostra el seu potencial natural, cultural i gastronòmic al costat del Teatre Principal de València

  • Els ciutadans poden conéixer des de hui i fins a dissabte les múltiples opcions turístiques dels pobles de la zona en l’Oficina de Promoció Provincial del Patronat de Turisme de València
  • La diputada Pilar Moncho destaca el suport que aquestes instaŀlacions brinden als municipis «per a la seua projecció pública des del cor de la ciutat de València»

La Mancomunitat de la Valldigna, integrada pels municipis de Barx, Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna, mostra des de hui i fins a dissabte que ve, 27 de febrer, al costat del Teatre Principal de València tot el seu potencial natural, cultural i gastronòmic per a tots els que vullguen conèixer-lo i visitar-lo.

L’Oficina de Promoció Provincial del Patronat de Turisme de la Diputació de València mostra l’oferta turística d’aquests pobles de la província en les seues instaŀlacions del carrer Poeta Querol de València, al costat del conegut teatre, un «gran aparador per a la projecció pública de l’enorme riquesa dels municipis de la província en el cor de la capital» —segons ha destacat la diputada de Turisme, Pilar Moncho.

Moncho ha rebut en l’Oficina els alcaldes de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, i Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, i regidors de Turisme de les dos poblacions. Els responsables locals han destacat la «gran oportunitat que ens brinda el Patronat de Turisme mitjançant l’Oficina de Promoció Provincial d’oferir els nostres productes en el centre de València, en un lloc de pas de moltíssima gent cada dia i especialment els caps de setmana, a tots els que vullguen visitar-nos en tan sols tres quarts d’hora de camí, tant amb cotxe com amb tren o autobús, amb eixides contínues des de València».

Oferta diversificada

Els municipis de la Valldigna ofereixen en aquest aparador nombroses rutes urbanes, amb les quals es pot descobrir el patrimoni arquitectònic i cultural de la zona, com el Real Monestir de Santa María de la Valldigna i l’antiga mesquita de la Xara, a Simat. El monestir acull la celebració de diversos esdeveniments culturals i visites guiades durant tot l’any, mentres que la mesquita, del segle XV, és una de les més importants de la Comunitat Valenciana.

Un altre atractiu de la comarca és la Cova del Bolomor, a Tavernes, testimoni dels primers pobladors que varen viure en les terres valencianes. Però aquest municipi també ofereix dos platges amb bandera blava per als que busquen un altre tipus de turisme.

La Valldignatambé ofereix al visitant que vol gaudir de la natura diverses rutes de senderisme pels quatre municipis i una oferta gastronòmica variada, amb productes típics com l’embotit, les coques de Sant Antoni i de mestall, els figatells, l’arnadí, l’arròs al forn de vigília (amb panses) i les mandonguilles d’abadejo, per a aquesta època.

Tot açò es complementa amb allotjaments rurals, festivals musicals i oficines d’informació turística en cadascuna de les poblacions, en les quals es poden concertar visites o accedir a informació més específica.

L’oficina estarà oberta fins a divendres de 10 a 14.30 h i de 16 a 19 h, i dissabte de 10 a 14 h.


Agenda d’esdeveniments