La Platja de les Arenes posa a preus especials els arrossos mariners en les seues jornades gastronòmiques

  • La diputada Pilar Moncho ha recordat la figura de Salvador Gascó, “un dels grans noms de la gastronomia valenciana que, tristament, avui ens ha deixat, encara que el seu llegat queda per sempre
  • La quinta edició de les jornades es desenvolupará del 3 al 18 de novembre

15/10/2018
L’Associació d’Empresaris Hostalers i Balnearis de la Platja de les Arenes, aposta per cinquè any consecutiu per aquest esdeveniment que suma modernitat, gastronomia, tradició i cultura, i que contribueix a la promoció turística i cultural de la platja de València.

Les reserves per al principal certamen gastronòmic de la Platja de les Arenes, les seues Jornades Gastronòmiques d’Arrossos Mariners, es podran realitzar a través de la web www.playadelasarenas.com  i de la plataforma que cedirà la Fundació Turisme València. En aquestes jornades els millors restaurants de la Platja de les Arenes ofereixen propostes d’alta cuina a preus especials.

Les jornades han sigut presentades avui a l’Hotel Balneari Les Arenes per Pilar Moncho, Diputada de Turisme de la Diputació de València, Antonio Bernabé, Director de la Fundació Turisme València, José Miguel Bielsa, President de l’Associació d’Empresaris Hostalers i Balnearis de Platja de les Arenes i Carlos Boga, Director de l’Hotel Les Arenes.

Des del 3 al 18 de novembre, els establiments de la Platja de les Arenes de València, oferiran un menú l’eix central del qual és l’arròs d’arrels marineres, elaborat especialment per a aquestes Jornades. L’objectiu és oferir al visitant l’oportunitat de gaudir de la tradició culinària d’aquesta zona, la platja degana de València, durant tot l’any. Com a novetat, enguany alguns establiments donaran protagonisme a la cocteleria que es podrà gaudir, fins i tot, mentre es menja o se sopa amb combinats creats per a l’ocasió.

En aquesta V edició participen els restaurants, Balandret, Destino 56, El Coso del Mar, Gabbeach, L’Estimat, La Marcelina, La Marítima (Grup la Sucursal), La Muñeca, La Pepica, Marina Beach Club, Panorama, Portolito, Rt. Sorolla, de l’Hotel Les Arenes, Rt. Tridente, de l’hotel Neptuno i Vivir sin Dormir. Les seues propostes tindran un preu des de 25 € segons el restaurant, aquestes propostes s’arreplegaran en una Guia de Menús que estarà disponible en tots els establiments participants i en nombrosos punts de la ciutat. Aquesta guia podrà descarregar-se en la web: www.playadelasarenas.com .

Per a facilitar les reserves comptem amb la plataforma digital que, un any més, la Fundació Turisme València posa a la disposició de tots per a assistir a les V Jornades Gastronòmiques d’Arrossos Mariners de Platja de les Arenes.

Com afirma José Miguel Bielsa, President de l’Associació: “Aquestes jornades s’organitzen per a reivindicar el treball dels nostres associats, per a posar en valor el patrimoni gastronòmic i històric de la nostra platja, per a reforçar un dels pilars fonamentals de la nostra identitat, com és la cultura de l’arròs mariner, i per a tractar de desestacionalitzar la temporada en una zona que es pot visitar durant tot l’any”.

En la seua intervenció, la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha assegurat que un dels màxims esforços del Patronat de Turisme de València va dirigit precisament a aprofitar i revaloritzar allò autòcton, per a presentar al món una oferta experiencial única i autèntica. “I per a això, treballem de manera interdisciplinària i col·laborativa amb Del Tros al Plat, un ambiciós projecte que traspassa fronteres al que convide a tots els restauradors i professionals d’aquestes Jornades, perquè estem davant una filosofia de vida que teixix una cadena de valor, des de la terra fins a la creació, a la valenciana, d’un plat únic”.

La diputada Pilar Moncho ha recordat la figura de Salvador Gascó, “un dels grans noms de la gastronomia valenciana que, tristament, avui ens ha deixat, encara que el seu llegat queda per sempre.”.

Durant la seua participació, Antonio Bernabé, Director de la Fundació Turisme València ha afirmat que la gastronomia és un dels elements que millor representen el caràcter dels valencians i les valencianes. I per això estem celebrant, per cinquè any consecutiu, aquestes jornades gastronòmiques de Platja de les Arenes, un entorn emblemàtic de la ciutat, que ja formen part de la nostra agenda anual. Una cita on els residents gaudim del nostre producte més tradicional – l’arròs – i els nostres visitants descobreixen noves experiències que van més enllà de la gastronomia.

En aquest sentit, com a complement a l’oferta purament gastronòmica, es realitzarà una Jornada Espècial en l’Hotel les Arenes, organitzada per l’Associació d’Hostalers de Platja de les Arenes, al costat de València Turisme i la seua aposta turística i gastronòmica ‘Del Tros al Plat’, centrada en el consum de productes autòctons.

Aquestes jornades han comptat amb el suport del Patronat de Turisme de València (València Turisme), Del Tros al Plat i amb la Fundació Turisme València, així com amb el patrocini d’Hotel Les Arenes, Heinekenn, Arròs Dacsa i Cellers Nodus. I amb les col·laboracions de Makro, Fruites Alabau, Japofish, Muñoz Bosch, Carmencita, Stracto, Cafento, FASCV, cubellspubliregals, Unipro, S.G.I. Drinks i Pàrquing passege de Neptú, que oferirà descomptes en l’aparcament als qui consumisquen el menú de les Jornades.


Agenda d’esdeveniments