La Gala de presentació de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022 tindrà lloc el 14 de desembre a València

  • L’anunci de la data i el lloc de celebració de la Gala s’ha realitzat en el marc del congrés gastronòmic Madrid Fusió
  • El xef Quique Dacosta, del restaurant homònim a Dénia (tres Estreles Michelin), serà el coordinador gastronòmic de l’esdeveniment

01/06/2021
En el marc Madrid Fusió, el primer congrés global de gastronomia del món, que se celebra en IFEMA Madrid els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny, Michelin i les autoritats que representen a la Comunitat Valenciana han anunciat en una roda de premsa conjunta la data i el lloc de celebració de la Gala de presentació de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022. L’esdeveniment, en el qual es revelarà la nova selecció d’Estreles MICHELIN, tindrà lloc el pròxim 14 de desembre a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia.

La capital de la Comunitat Valenciana, que pren el relleu de Madrid, acollirà per primera vegada en la seua història la celebració d’una Gala que s’està dissenyant per a combinar el format presencial amb la retransmissió digital que tant èxit va mostrar en l’última edició. Michelin mantindrà una atenció especial a l’evolució sanitària, per a adaptar el format de l’esdeveniment a qualsevol escenari possible.

La ciutat de València ofereix el marc adequat per a albergar la festa més important de l’alta gastronomia: personalitat i nivell de la seua oferta gastronòmica, vitalitat de les activitats de promoció de la restauració i l’hostaleria i una estratègia clara per a fer de la Comunitat Valenciana una destinació turística atractiva per al viatger, tant nacional com internacional. A més, disposa d’una molt bona accessibilitat i dotació d’infraestructures hoteleres per als convidats. Quique Dacosta, el xef del restaurant homònim localitzat a Dénia (Alacant) guardonat amb tres Estreles MICHELIN en l’edició 2021 de la Guia MICHELIN España & Portugal, serà el coordinador gastronòmic durant la Gala.

L’intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors MICHELIN, així com el temps dedicat a estar més prop del sector malgrat les dificultats associades a la crisi sanitària que està impactant al conjunt de la societat, farà possible aquesta nova selecció de la Guia, que inclourà els diferents guardons, incloent les famoses Estreles MICHELIN, així com les Estreles Verdes MICHELIN. Aquesta última és una distinció cada vegada més observada i entesa pels xefs, els gurmets i els mitjans de comunicació, que reconeix aquells establiments que estan a l’avantguarda i que situen la sostenibilitat en el centre de les seues operacions diàries i de la seua ètica professional.

Sobre aquest tema, Gwendal Poullennec, Director Internacional de les Guies MICHELIN, declara: “Seguint el ritme dels restauradors d’Espanya i Portugal i adaptant-se a les normatives sanitàries locals, els nostres equips de selecció porten mesos recorrent la Península Ibèrica a la recerca dels establiments, tant nous com ja consolidats, que figuraran en l’edició de 2022 de la Guia MICHELIN España & Portugal. Allà on van, observen amb delit i admiració la determinació dels xefs i els seus equips per a satisfer als seus clients amb talent, creativitat i generositat. Estem encantats que la Guia MICHELIN es presente a València el 14 de desembre i que l’esdeveniment siga una oportunitat per a reunir-se amb la comunitat de cuiners. Des d’una ciutat amb una tradició gastronòmica i un dinamisme excepcionals, podrem donar a conèixer a les estreles d’Espanya i Portugal i celebrar junts la renovada alegria de tornar als restaurants”.

Per part seua, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “La celebració de la gala en la Comunitat Valenciana ve a reforçar el nostre posicionament com a destinació turística gastronòmica.Eixa és l’essència de la nostra estratègia l’ Exquisit Mediterrani. En aquests moments, toca més que mai donar suport als nostres xefs destacant la seua capacitat de generar talent i reputació de marca. La gastronomia serà una part fonamental en la inspiració del viatge després de la pandèmia, el seu paper en la remuntada emocional de la societat serà clau”.

El Diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha afirmat que “La Gala Michelin de València arreplegarà l’esforç conjunt realitzat per administracions i agents del sector durant anys per a la projecció definitiva de València com a destinació turística gastronòmica de referència nacional i internacional, única, autèntica, recolzada per una gran cultura i que cerca aconseguir cada vegada majors cotes de sostenibilitat”.

El Regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València i President de Visit València, Emiliano García, ha destacat que “És un orgull per a la ciutat acollir la Gala de la Guia MICHELIN España & Portugal 2022 en el marc dels valors que València abandera per a la recuperació, l’ésser una ciutat sostenible, saludable i segura.Aquest esdeveniment ens permetrà projectar, d’una banda, el talent dels nostres millors ambaixadors, els nostres xefs, garants de la nostra identitat per professionalitat, creativitat i respecte a les nostres arrels; i d’altra banda, del nostre producte de proximitat, element d’inspiració per a ells. Sens dubte, la nostra gastronomia sap a horta i sap a mar, i ningú com ells ho respecta des del més ferri compromís” ha afirmat l’edil. “Sabem del poder la nostra gastronomia per a preservar la identitat del nostre territori i consolidar el nostre relat com a destinació autèntica i singular. Per això, per a les administracions turístiques valencianes aquest sector és estratègic”. Respecte a la seu, Emiliano García ha afirmat que “estem convençuts que no hi ha millor entorn per a celebrar la Gala que el temple de les arts a València, el Palau dels Arts. Perquè l’alta gastronomia és art, sens dubte, i això és el que volem mostrar al món”.

El xef Quique Dacosta subratlla: “Que la Guia MICHELIN, la més prestigiosa del món i que ha narrat l’alta gastronomia des de fa més de 130 anys, vinga a la Comunitat Valenciana i faça la presentació de les noves Estreles és molt important per a la nostra regió. Al mateix temps, tenir la sort de ser el coordinador gastronòmic del que ocorrerà en aqueixa Gala al costat de tot el seu equip és una gran responsabilitat i alhora un tremend orgull. Intentarem que l’esdeveniment quede per sempre en el record del món gastronòmic”. I finalitza valorant positivament l’impacte de la gala en la gastronomia valenciana: “És una oportunitat per a tots els cuiners i cuineres valencianes i per a tot el sector de la restauració. És el millor moment per a posar en valor la cuina de la Comunitat Valenciana, el seu rebost, la seua tradició, la seua singularitat i la seua alta cuina, que en els últims anys està sent reconeguda a tot el món. Hi ha una gran diferenciació de la nostra proposta respecte a altres territoris, i el que ocorrerà en aqueixa gala és un premi a tot aqueix treball”.

Michelin agraeix a Turisme Comunitat Valenciana, a l’Ajuntament de València i a la Diputació de València el seu suport i contribució a l’organització de la Gala, així com el seu compromís amb la gastronomia espanyola i portuguesa, pilar fonamental de l’activitat econòmica relacionada amb el turisme.


Agenda d’esdeveniments