La Fira de les Comarques es consolida com a aparador del turisme valencià amb més de 60.000 visites

  • El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, destaca l’obertura de “noves vies per a generar ocupació en les comarques valencianes” a través del turisme.
  • Pilar Moncho: “hem oferit la fira que volíem, un certamen que supera el model expositiu i activa el sector amb nous productes turístics valencians”.
  • La Fira triomfa en les xarxes socials amb més de mig milió d’interaccions entre els perfils de Facebook, Twitter i Instagram de València Turisme.
08/05/2018

Més de 60.000 visites consoliden la Fira de les comarques organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació com a aparador del turisme valencià. Una fira que ha triplicat les visites respecte a anys anteriors i que reforça aquest certamen que constitueix un dels principals motors econòmics que impulsen el creixement i garanteixen el futur de la província.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha destacat l’obertura de “noves vies per a generar ocupació en les comarques valencianes a través del turisme, que s’han vist incentivades gràcies als plans de dinamització engegats al costat de l’Agència Valenciana del Turisme i les mancomunitats valencianes”.

Segons el president, “l’aposta turística de la Diputació ofereix un valor afegit i una continuïtat en el temps que permet als municipis valencians explotar els seus recursos en matèria turística i oferir nous productes competitius i sostenibles”. La Plaça de Bous ha acollit un any més aquesta oferta turística i d’oci dels municipis valencians.

Èxit de públic i organització

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha mostrat la seua satisfacció perquè “hem oferit la fira que volíem, un certamen que supera el model expositiu i activa el sector amb nous productes turístics valencians”.

Tal com ha apuntat la responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació “hem rebut l’agraïment exprés de les empreses, mancomunitats i ajuntaments que han participat en la fira perquè han pogut interactuar directament amb la població per a oferir-los les seues propostes. Podem parlar d’èxit de públic, d’organització i de contingut perquè enguany hem doblegat la venda de degustacions, amb més de 20.000 tiquets emesos, a més d’incrementar les múltiples activitats de dinamització, com a concerts, demostracions gastronòmiques, tallers infantils i tertúlies, entre altres”.

Fidelització del públic valencià

Un total de 47 municipis, 12 mancomunitats i més de 30 associacions i empreses turístiques han donat a conéixer les seues propostes d’oci en el territori valencià disposades en tres grans espais: turisme actiu, cultural i gastronòmic.

Segons els tècnics de València Turisme, “s’ha pogut constatar que el públic valencià ha sigut el més interessat per l’oferta turística de les nostres comarques, seguit de l’andalús i el català”. A més, “una gran part dels visitants han sigut turistes procedents d’Itàlia, Regne Unit i Alemanya”.

D’altra banda, l’estand del Patronat de Turisme ha registrat més de 1.200 subscripcions a “València Turisme Friendly”, la base de dades generada per l’organisme autònom de la Diputació per a conéixer les preferències turístiques dels visitants de les fires en les quals participa.

Així mateix aquesta Fira de les comarques 2018 ha collit un gran èxit tant de visites com de repercussió en xarxes socials, arribant a acumular 544.003 interaccions (212.974 en Facebook, 83.400 en Twitter i 247.629 en Instagram) entre el 23 d’abril i el 6 de maig.


Agenda d’esdeveniments