La Diputació i Unipublic presenten l’etapa Requena-Gandia de la Tornada Ciclista a Espanya

  • El president de la Corporació, Jorge Rodríguez, i el director general de la Volta, Javier Guillén, destaquen l’espectacle esportiu i el potencial turístic d’un esdeveniment que arriba a València el 8 de setembre
  • “L’etapa presenta un traçat nou plantejat per la Diputació per a connectar els dos grans territoris vitivinícoles de les comarques valencianes”, ha explicat Rodríguez
26/07/2016

La Volta a Espanya és una de les grans cites del ciclisme internacional, l’última de les grans rondes per etapes de la temporada ciclista abans del Mundial. La retransmissió en directe de la carrera arriba a 190 països de tot el món, amb 2.500 professionals en ruta que fan possible la celebració de cadascuna de les etapes d’una competició amb 1.400 periodistes acreditats.
En paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “les xifres de la Volta són espectaculars i justifiquen la inversió realitzada. Pocs esdeveniments poden fer possible que els nostres tresors turístics disposen de sis hores de televisió en directe, a través de 37 canals que ofereixen el senyal a 190 països”. “La Volta a Espanya és un aparador que no podíem desaprofitar i per açò crec que ha sigut un encert que tant des de l’Àrea d’Esports, amb Isabel García al capdavant, com des de Turisme, amb Pilar Moncho, s’haja apostat per a portar aquest esdeveniment a les nostres comarques”, ha afegit Rodríguez. L’etapa Requena-Gandia, la divuitena d’una Volta a Espanya que recorrerà de l’interior a la costa les carreteres valencianes el pròxim 8 de setembre, presenta “un traçat nou que té com a principal atractiu la connexió dels dos grans territoris vitivinícoles de la província, com són Requena-Utiel i Terres dels Alforins”, ha explicat el president, qui ha agraït a l’ex ciclista Fernando Escartín el seu estudi i aportacions a un traçat “plantejat des de la Diputació”.

Per la seua banda, el director general de la Volta, Javier Guillén, ha agraït a Jorge Rodríguez el seu desig de ser amfitrió de la Volta a Espanya, un esdeveniment que “mou a més de 3.000 persones i que només en dia i mig va a deixar una tornada de més de 300.000 euros en la província”, un impacte molt superior a la quantitat aportada per la Diputació.

“A través de l’excusa de la bicicleta volem ser moltes més coses, com una plataforma global de comunicació”, ha assegurat Guillén, que ha avançat que Televisió Espanyola cobrirà íntegrament tres hores de retransmissió de l’etapa entre Requena i Gandia. El director de la Volta ha destacat que el programa de l’etapa de València està “basat en l’entreteniment”, amb la zona oberta dels autobusos dels corredors a Requena, on podran acostar-se els afeccionats, i una volta junior prèvia a l’arribada a Gandia, on després de la fi de l’etapa hi haurà una fira per a seguir gaudint de la festa del ciclisme. “Volem estar a l’altura de València”, ha conclòs Javier Guillén.  La divuitena etapa de la Volta 2016, la segona més llarga amb un recorregut de 200,6 quilòmetres entre Requena i Gandia, travessa municipis com Cofrents, Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Albaida i Bélgida, i els ciclistes hauran de fer front al Port de la Casa de l’Alt, de segona categoria, en el quilòmetre 70 de carrera. L’etapa parteix de Requena, a uns 700 metres d’altura, i arriba a Gandia, a la vora del Mediterrani. Entre els participants, figures del ciclisme com Alberto Contador i Nairo Quintana, que ja han confirmat la seua presència en la Volta 2016.  La diputada provincial d’Esports, Isabel García, ha manifestat que “el compromís de la Diputació de València amb l’esport enganxa molt bé amb els valors de la participació i la transversalitat que transmet el ciclisme. El treball en equip i la solidaritat són valors que tenen molt clars els ciclistes i, en el nostre cas, principis de l’actuació d’aquest govern provincial”. “La celebració de proves d’aquest nivell situen a València com a referent organitzatiu i donen a conèixer el nostre territori més enllà de la província”, ha apuntat Isabel García, que ha destacat igualment “l’oportunitat que se’ls proporciona als municipis pels quals transcorre la prova de ser descoberts a nivell mundial”.

Pilar Moncho, diputada de Turisme, ha destacat que la Volta compleix la seua “majoria d’edat en el nostre territori, en una decisiva etapa que travessa les comarques valencianes des del magnífic interior de la Plana d’Utiel-Requena fins a l’emblemàtica costa de la Safor passant per la Vall d’Aiora, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d’Albaida”. “És una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen l’excel·lent paisatge valencià, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable i fa inqüestionable el suport de València Turisme”, ha assenyalat Pilar Moncho.

A més, la diputada de Turisme també ha apuntat l’experiència que la Volta ofereix als veïns de les comarques valencianes “de poder veure en directe i en els seus propis municipis a esportistes d’elit del ciclisme, un esport que compta amb molta afició en el nostre territori”.


Agenda d’esdeveniments