La Gobernança Turística s’activa a la Safor amb la imminent subscripció del protocol institucional

  • Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat de Turisme, destaca els beneficis de la nova acció turística coordinada per als 31 municipis integrats en la Mancomunitat de la Safor
  • El Pla de Dinamització i Gobernança Turística, finançat a parts iguals pel Patronat de Turisme de la Diputació, la Generalitat i la Mancomunitat, arranca amb una primera inversió de 210.000 euros en 2017 per a combatre l’estacionalitat turística

12/05/2017
El Pla de Dinamització i Gobernanza Turística, acordat i gestionat conjuntament per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València per a impulsar noves accions turístiques en mancomunitats, s’activa a la Safor amb la imminent subscripció del protocol de col·laboració institucional que estableix el marc d’actuació durant tres anys.

Tal com ha assegurat la vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, el nou protocol vehicularà l’adhesió de la Mancomunitat de la Safor “a l’exitosa fórmula d’acció i gestió institucional conjunta iniciada en 2016 a Ribera Baixa, Alt Turia, i Vall d’Albaida”.

Primera inversió de 210.000 euros

“El Pla de Dinamització i Gobernança Turística és una mostra excel·lent dels beneficis que reporta la col·laboració institucional en tots els seus àmbits –autonòmic, comarcal i local- que es concretarà anualment amb l’adopció d’un acord singular que canalitzarà els projectes de cada exercici”, ha explicat la diputada Pilar Moncho.

Cada administració –Patronat de la Diputació, Generalitat, i Mancomunitat- aportarà un terç del total de la inversió prevista. La Gobernança Turística arranca amb una primera inversió de 210.000 euros en 2017, a raó de 70.000 euros per administració.

Combatre l’estacionalitat turística

Segons destaca Pilar Moncho, “aquest ambiciós pla permet desenvolupar turísticament el territori segons les necessitats mancomunades dels diferents municipis i, en el cas de la Mancomunitat de la Safor, l’acció turística es desplegarà en els 31 municipis mancomunats i inclourà noves accions per a combatre l’estacionalitat turística”.

“Som molt més que turisme de sol i platja. Tenim moltes experiències que oferir, nous productes turístics competitius que ajudaran a enfortir la competitivitat del sector turístic valencià”, assegura la màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació.