La final dels ocellers es disputa el cap de setmana a València

04/11/2016

La Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO/BirdLife) organitza el VII Gran Repte 2016 d’observació d’aus d’Espanya a Alboraig, València, del 4 al 6 de novembre. Equips de diverses comunitats autònomes competiran este cap de setmana en la província de València per a identificar la major quantitat d’aus en 24 hores; participaran en la VII edició del Gran Repte que organitza la SEO/BirdLife, una activitat que té la passió per les aus i l’activitat a l’aire lliure com a elements principals i en la qual participen els millors observadors d’aus de tot Espanya.

Este cap de setmana (4-6 de novembre) la SEO/BirdLife, amb la col•laboració d’ACTIO-Birding, el Patronat Provincial de Turisme de València (Diputació de València), l’Ajuntament d’Alboraig, l’Ajuntament de Bunyol, BUINSA i Bodegas Lo Necesario, organitza la VII edició del Gran Repte, la marató ornitològica de tardor, que reuneix els millors equips de la marató de primavera i que, per primera vegada, es duu a terme a València.

Els equips que arriben a esta prova final són els primers classificats absoluts (independentment de la comunitat autònoma) de la marató ornitològica de primavera (identificant la quantitat més gran d’espècies d’aus en 24 hores) i el primer equip de cada comunitat autònoma, que ha identificat la quantitat més gran d’espècies en la regió per a la qual es qualificava. Així mateix, també es classifiquen els tres primers dels equips que van participar en la modalitat ecològica a la primavera.

Els equips que participaran en el Gran Repte 2016 són els següents (llista provisional per ordre alfabètic):
Amb la Xurra Guanyem (Catalunya), Archibebes Tintos (Castella i Lleó), Los Chivichonchos (Castella i Lleó), Los Pardillos del Pardo (Comunitat de Madrid), Los Pobresetos de la Albolafia (Andalusia), Los Verderones Serranos (Comunitat de Madrid), Pajareros per València (Comunitat Valenciana), Rarebirdspain Swarovski Optik Birdracing Team (Catalunya), SOS Estepas Rioja (La Rioja), Tramuntana Birding Team (Catalunya), Unos Gallos Cantábricos (Cantàbria) i Vallekamochuelos (Comunitat de Madrid).

Estos campions de la identificació d’aus, disposaran de 24 hores per a recórrer València acumulant la major quantitat d’espècies detectades, tots en les mateixes dates i, a diferència de la marató de primavera, circumscrits a un mateix territori i amb les mateixes condicions meteorològiques.

Programa del Gran Repte 2016

Divendres, 4 de novembre
20:00 hores — Arribada dels participants, a la vesprada, a l’alberg rural Actio, a Alboraig (València).
Inici de la marató a les 00:00 hores.
La marató durarà 24 hores; finalitza a les 23:59 hores del dissabte dia 5.

Dissabte, 5 de novembre
Durant tot el dissabte els equips participants podran recórrer la província de València amb la finalitat d’identificar la major quantitat d’espècies d’aus.

Diumenge, 6 de novembre
9:00-12:00 hores — Visita guiada al Castell, al nucli antic i al parc de San Luis, a Bunyol.
13: 00 hores — Lliurament de premis.

Sobre les maratons ornitològiques
L’origen de les maratons ornitològiques se situa al començament del segle XX als Estats Units, on un grup d’aficionats als ocells organitzaren esta competició per a denunciar la celebració de jornades de caça en les quals es competia per a matar la major quantitat possible d’ocells en un sol dia. Des de llavors, l’afició a l’observació d’aus mou milions de persones en el món, que disfruten de la naturalesa sense causar-li cap dany.


Agenda d’esdeveniments