El Patronat de Turisme presenta el programa de rutes “Entre Comarques”

• Jorge Rodríguez: “És prioritària la col•laboració entre les comarques valencianes i combinar l’oferta turística de costa i d’interior”
• Pilar Moncho: “Anem a generar economia i moviment de persones entre les nostres comarques”
• Les rutes turístiques recorreran 54 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa i la Safor, entre febrer i juny d’enguany

18/02/2016. La Diputació de València ha acollit aquest matí la presentació de les rutes turístiques “Entre Comarques” que recorreran 54 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa i la Safor, entre els mesos de febrer i juny d’enguany.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, han presidit l’acte que també ha comptat amb la presència dels presidents de les mancomunitats de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, Ribera Alta, Txema Peláez, Ribera Baixa, Jordi Vicedo, i la Safor, Salvador Femenia, alcaldes i regidors de les quatre comarques participants.

Rodríguez ha ressaltat la importància d’aquest projecte en el qual participen diverses mancomunitats i “és prioritària la col•laboració entre les comarques per a mostrar l’oferta turística perquè allò que no es coneix no s’estime i ens trobem amb municipis que estaven centrats en un altre sector productiu i que mai fins ara s’han obert al turisme”.

Segons Jorge Rodríguez “Entre Comarques da un pas més i combina el turisme de costa i d’interior. Tots sabem que les platges tenen una capacitat d’atracció importantíssima i els municipis de l’interior han d’aprofitar-ho per a atraure visitants”.

“Apostant per aquesta iniciativa anem pel camí correcte. Comencem a fer camí colze a colze amb els ajuntaments”, ha finalitzat el president de la Diputació.

Moncho ha destacat en el transcurs de l’acte que “per primera vegada es presenta Entre Comarques en la Diputació, un programa que vaig veure nàixer fa tres anys quan era presidenta de RiberaTurisme, i que cada any millora respecte a l’edició anterior”.

La diputada ha convidat a la resta de comarques a sumar-se a aquest projecte que any a any va creixent. “Enguany s’ha incorporat la Mancomunitat de la Safor i ja són quatre les mancomunitats que participen en aquesta projecte que genera economia i moviment de persones en les nostres comarques”, ha assenyalat la responsable de Turisme.

“L’edició de 2016 quanta amb novetats com la durada de la ruta que s’amplia a un dia i la celebració de la Trobada Entre Comarques que reunirà a tots els participants a Tavernes de la Valldigna, el 2 de juliol”, ha explicat Pilar Moncho.

54 rutes turístiques durant cinc mesos

“Entre Comarques”, organitzat per les mancomunitats de la Vall d’Albaida, la Ribera Baixa i Alta i la Safor i subvencionat pel Patronat València Turisme, ha programat rutes turístiques guiades a 54 municipis, durant cinc mesos, de febrer a juny de 2016.

La iniciativa intercomarcal s’inicia dissabte que ve 20 de febrer en el municipi de La Pobla del Duc i finalitzarà el 26 de juny a Barx.

El programa ofereix 33 dies de ruta durant 17 caps de setmana per a mostrar la història, la cultura, les tradicions i els costums de 54 municipis, dels quals 26 són de la Vall d’albaida, 18 de la Ribera Baixa i Alta i 10 de la Safor.

Concretament, es recorreran els municipis de la Pobla del Duc, Llutxent, Benicolet, Alberic, Fontanars, Montixelvo, Terrateig, Bocairent, Ontinyent, Agullent, Montaverner, Alfarrasí, Algemesí, Aigües Vives, Benigànim, Quatretonda, Atzeneta d’Albaida, Bufali, Guadassuar, Benimodo, Albaida, Benissoda, Benimuslem, Alzira, Castelló de Rugat, Salem, Cullera, Polinyà de Xúquer, Bélgida, El Palomar, Manuel, Sueca, Corbera, Sumacàrcer, Tous, l’Alcúdia, Benifaió, l’Olleria, Aielo de Malferit, Otos, Beniatjar, Carcaixent, Potries, Ador, Rótova, Alfauir, Llombai, Beniarjó, Xeresa, Simat de la Valldigna, Bellreguard, Oliva y Barx.

El programa finalitzarà amb la “Trobada Entre Comarques” que tindrà lloc el 2 de juliol, a Tavernes de la Valldigna.

En aquest programa també participen 36 empresaris que ofereixen allotjament amb desdejunis per a dues persones i sopars també per a dues persones.

Cada ruta de matí comença a les 10:30 i la de la vesprada a les 16:30, des de l’ajuntament de la població corresponent. El preu per persona és de 4€ per dia i inclou les visites de matí i vesprada, degustació gastronòmica i un detall de benvinguda.

La directora de RiberaTurisme, Graciela Oliver, i la tècnic de Turisme de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Natalia Quilis, han explicat aquest matí el programa.

Calendari Entre Comarques

Mes Dissabte Diumenge
Febrer Dia 20: La Pobla del Duc
Dia 27: Alberic
Dia 21: Llutxent/ Benicolet
Dia 28:Fontanars/ Pou Clar
Març Díi 5: Montixelvo/ Terrateig
Día 12: Ontinyent/ Agullent Dia 6: Bocairent
Dia 13: Montaverner/ Alfarrasí
Abril Dia 2: Algemesí
Dia 9: Benigànim/ Quatretonda
Dia 16: Guadassuar/ Benimodo
Dia 23: Benimuslem/ Alzira
Dia 30: Cullera/ Polinyà de Xúquer Dia 3: la barraca de Aigües Vives
Dia 10: Atzeneta d’Albaida/ Bufali
Dia 17: Albaida/ Benissoda
Dia 24: Castelló de Rugat/ Salem

Maig Dia 7: Bèlgida/ El Palomar
Dia 14: Sueca/ Corbera
Dia 21: L’Alcúdia/ Benifaió
Dia 28: Otos/ Beniatjar Dia 8: Manuel
Dia 15: Sumacàrcer/ Tous
Dia 22: L’Olleria/ Aielo de Malferit
Dia 29: Carcaixent
Juny Dia 4: Potries/ Ador
Dia11: Llombai
Dia 18: Xeresa
Dia 25: Bellreguard/ Oliva Dia 5: Rótova/ Alfauir
Dia 12: Beniarjó
Dia 19: Simat de la Valldigna
Dia 26: Barx


Agenda d’esdeveniments