La Diputació converteix Fitur en motor econòmic dels municipis valencians amb productes turístics de qualitat

  • El president, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, coincideixen en la importància d’un canvi de rumb en la gestió del Patronat de Turisme que han aplaudit els empresaris del sector
  • Rodríguez: “hem tractat de professionalitzar l’antiga fira dels polítics per a convertir-la en la dels municipis, les empreses, la generació d’ocupació i l’activitat econòmica”
  • Amigó ha destacat “la nostra forma mediterrània d’entendre el món, que fa que visitar València i els seus pobles siga una experiència irrepetible”

18/01/2017
El model turístic de la Diputació de València ha experimentat un canvi de rumb que en pràcticament any i mig ha derivat la gestió dels recursos cap a productes turístics de qualitat, en contraposició al model de destinacions que tradicionalment es venia imposant. Així ho han expressat en Fitur els màxims responsables de la institució provincial. Tant el president, Jorge Rodríguez, com la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, han coincidit a l’hora de destacar la col·laboració entre institucions per a aconseguir que el turisme valencià siga “un motor econòmic per als municipis i comarques”.

Rodríguez ha destacat que “una vegada més hem vingut a Fitur a mostrar el millor de les comarques valencianes, però aquesta vegada ho hem fet sota una mateixa marca, una marca única per a la Comunitat Valenciana molt més potent”. “Aquest treball compartit entre la Diputació, la Generalitat i els ajuntaments és la millor forma de construir un futur”, ha afegit el president de la Diputació.

En paraules de Jorge Rodríguez, “hem tractat de professionalitzar l’antiga fira dels polítics per a convertir-la en la dels municipis valencians, les empreses i l’activitat econòmica; en definitiva, la fira del turisme com a motor econòmic i generador d’ocupació”. El president ha volgut agrair als alcaldes i regidors el seu treball per a aconseguir que la presència de la Diputació en aquest certamen “haja passat de l’oci al negoci, com han reconegut els empresaris valencians del sector turístic”.

Per la seua banda, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, ha manifestat que “fa un any presentem la nova marca turística i amb ella una nova forma de fer política des de la Diputació, que potencia la identitat valenciana i que està socialment compromesa”. Amigó ha considerat que “així es reflecteix també en la nostra manera de fer turisme”.

La vicepresidenta ha continuat dient que “és possible fer política i turisme amb uns nous paràmetres i que d’aquesta forma és millor per als valencians i valencianes, com ho demostren els indicadors econòmics”, i ha posat especial èmfasi en la col·laboració entre institucions a la qual feia referencia el president: “treballant tots a l’una és com s’aconsegueixen les coses”.

Per a acabar, Mª Josep Amigó ha posat l’accent en “la nostra forma mediterrània d’entendre el món, que fa que visitar la nostra casa siga una experiència irrepetible”, en al·lusió al vídeo promocional de València Turisme en Fitur.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha fet balanç de l’any de gestió en el Patronat, que ha qualificat de “positiu”, perquè “s’ha aconseguit canviar la màquina interna de gestió turística i s’ha apostat per incorporar noves peces a l’engranatge turístic valencià, com la col·laboració amb la resta d’administracions”.

Moncho ha incidit també en què en prendre el comandament del Patronat es va posar de manifest que “els municipis tenien magnífics recursos, però manca de productes turístics que els posaren en valor”. La diputada ha exemplificat aquesta idea presentant els set nous projectes turístics creats entre el Patronat de Turisme de la Diputació i ajuntaments com els de València, Gandia, Llíria o Tavernes.


Agenda d’esdeveniments