Del Tros al Plat es postula com a nova filosofia gastronòmica en els festivals de música valencians

  • València Turisme proposa als productors musicals treballar conjuntament en la promoció d’una gastronomia alternativa en aquests certàmens que pose en valor el territori, a través de productes autòctons
  • El Patronat de Turisme de València col·labora en la presentació de Festiu, la guia de festivals valencians que se celebrarà en el Cub dels Comarques de la Marina dijous que ve 7 de juny

04/06/2018
Dijous que ve 7 de juny, a les 19 hores, es presenta la sisena edició de Festiu, la guia de festivals valencians del magazín cultural Tresdeu, en el Cub dels Comarques de la Marina de València, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de València.

Amb sis anys la publicació ha aconseguit ser un referent per al públic juvenil amb una acurada selecció de concerts i festivals de tot el territori.

València Turisme postularà en aquesta acció el programa Del Tros al Plat com una nova filosofia gastronòmica en els festivals de música valencians, per al que cerca la complicitat dels productors musicals en la promoció d’una gastronomia alternativa en aquests certàmens que pose en valor el territori, a través de productes autòctons.

La nova edició de Festiu compta amb la signatura del reconegut crític musical Carlos Pérez de Ziriza amb “Cuses que fer a València quan no ets mort (de calor)”, una ressenya de l’estiu en la capital del Turia. Mentre Òscar Piera, editor de Tresdeu, signa un article amb les millors propostes per a gaudir de la Marina Alta i Baixa. La comunicadora d’À Punt Nerea Sanfe parla dels influencers festivaleros i l’instagramer Suculent Gilabert proposa algunes receptes fàcils per a viure la música sense alcohol. Finalment, la periodista Cèlia Cerezo fa una anàlisi de la implantació dels “punts violeta” en els esdeveniments musicals valencians.

Amb especial interès es tracten els concerts més singulars explicant amb testimonis d’espectadors habituals de  les Nits al Castell de Xàtiva o els Aplecs dels Ports o Penyagolosa. Festiu també compta amb la col·laboració de l’il·lustrador de Benigànim Gonçal Beneyto, que ha dibuixat 12 vinyetes amb els tòpics més frescos del panorama: hipsters, madrilenys, bakales, bohemis…

L’esdeveniment comptarà amb una degustació Del Tros al Plat com a proposta pràctica de la gastronomia valenciana que es projecta portar als festivals musicals, a més de l’actuació de Ruth Baker Band.


Agenda d’esdeveniments