La col·laboració institucional garanteix el manteniment de la passarel·la per als vianants de la platja de Gandia

  • La diputada de Turisme, Pilar Moncho, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han visitat aquest migdia les instal·lacions, que “conjuguen desenvolupament i sostenibilitat turística”
  • València Turisme respon a la demanda de l’ajuntament i la Generalitat Valenciana per a adequar i promocionar turísticament la “senda blava”

08/09/2016

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han visitat aquest migdia la passarel·la per als vianants “senda blava” de la platja Nord de la localitat de la Safor, unes instal·lacions que necessiten de la coordinació institucional per a garantir el seu manteniment, adequació i millora.

Així ho ha transmès hui l’alcaldessa de Gandia a la responsable de Turisme de la Diputació de València, durant la seua visita a la passarel·la de fusta.

Pilar Moncho, per la seua banda, ha destacat la necessitat d’establir actuacions conjuntes en tot el territori, de forma coordinada entre les tres administracions, “per a arribar a executar les obres i els serveis públics, que els consistoris no poden dur a terme per si sols i els beneficiaris últims dels quals són tots els valencians i les valencianes”.

Tal com ha recordat la diputada, “un dels pilars que sostenen l’actuació del Patronat de Turisme és la cooperació i l’establiment de sinergies entre les administracions públiques valencianes, amb la finalitat d’optimitzar recursos i millorar l’atenció al ciutadà”.

Les obres sobre la passarel·la inclouran la millora del mobiliari, la il·luminació, la seua vegetació i també de les seues zones adjacents, així com la divulgació i promoció turística de la mateixa, per a afavorir el desenvolupament i la projecció en aquest àmbit tant del municipi de Gandia com de tota la comarca.

Aposta pel turisme sostenible

La responsable del Patronat ha felicitat a l’Ajuntament de Gandia per aquesta proposta que “conjuga desenvolupament i sostenibilitat turística, d’acord amb l’entorn i el respecte del medi ambient, una màxima prioritària per a València Turisme i que és la protagonista de les seues accions”.

Precisament, l’Assemblea General de l’ONU ha declarat l’any 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, amb la intenció de promoure aquesta activitat econòmica i crear consciència de la importància d’impulsar-la i exercir-la responsablement.

Segons ha anunciat Pilar Moncho, el Patronat Provincial de Turisme farà efectiva la seua col·laboració en aquesta actuació sostenible mitjançant la formalització d’un conveni amb l’Ajuntament de Gandia, pel qual subvencionarà amb 125.000 euros les obres previstes.

Millores i manteniment de la passarel·la

L’alcaldessa, per la seua banda, ha agraït que “de nou la Diputació de València estiga al nostre costat perquè necessitem l’ajuda de tots per a continuar i fer millor el que ja estem fent bé, perquè enguany hem tingut la millor xifra d’ocupació hotelera a la Comunitat”.

Diana Morant ha explicat que “ja han passat deu anys des que Gandia va ampliar el seu passeig marítim amb una proposta mediambientalment sostenible integrada en la naturalesa d’aquesta zona de la platja de Gandia, amb la seua senda blava que té el reconeixement de Bandera Blava per la seua qualitat, valor i respecte al medi ambient”.

El gran ús continuat d’aquestes instal·lacions “fa necessària una intervenció de manteniment i millora, pressupostada en 125.000 euros, que, aprofitant les magnífiques relacions entre l’Ajuntament i la Diputació, hem demanat a la diputada Pilar Moncho”, ha manifestat.