Carcaixent es reivindica com a ciutat modernista i s’obri al turisme amb ajuda de València Turisme

  • Pilar Moncho, diputada de Turisme, felicita Carcaixent pels seus 100 anys com a ciutat i per convertir la taronja en motor econòmic “i també turístic”
  • L’alcalde agraïx la col•laboració del Patronat Provincial de Turisme, que suposa una inversió de 50.000 euros per a la commemoració centenària
26/05/2016

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha destacat aquest migdia a Carcaixent el suport del Patronat Provincial de Turisme a la seua reivindicació com a ciutat modernista que vol obrir-se al turisme. “València Turisme aposta pel producte ‘Carcaixent, Bressol de la Taronja’ perquè combina la trama urbana amb el paisatge agrícola i perquè, com a institució, hem d’estar al costat dels nostres pobles, que són els guardians de la nostra essència i les nostres arrels”, ha manifestat.

Pilar Moncho ha presentat davant del Magatzem de Ribera de Carcaixent, considerat com “la catedral de la taronja”, al costat de l’alcalde de la localitat de la Ribera Alta, Paco Salom, i la regidora de Turisme del consistori, Paula Lozano, els actes commemoratius del centenari de la localitat com a ciutat, que se celebra enguany.

També ha assistit el diputat de Modernització i Administració Electrònica, i regidor de l’Ajuntament de Carcaixent, Iván Martí.

Cent anys de modernisme

La diputada ha felicitat Carcaixent “per tot el que heu treballat per a celebrar els vostres cent anys com a ciutat i per tot el que vos queda per gaudir entorn a la vostra història, tan vinculada amb el moviment cultural modernista, present també en altres municipis valencians com Sueca o Tavernes de la Valldigna”.

El Patronat Provincial de Turisme, dependent de la diputació, col·labora amb el consistori local en l’organització de les activitats, tant per l’estratègia de desenvolupament turístic que suposa, com pel motor de generació d’ocupació i riquesa local que representa, segons ha explicat la diputada.

“Enhorabona per seguir creixent dia a dia i per saber convertir allò que un dia va ser motor econòmic, la taronja, en un altre com és el turisme”, ha assenyalat Pilar Moncho.

Suport del Patronat de Turisme

València Turisme recolza el projecte municipal mitjançant la subscripció d’un conveni de col·laboració que finança amb 50.000 euros, destinats a tots els actes de l’especial commemoració del centenari.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha agraït per la seua banda la col·laboració “impagable” de la Diputació “per a poder celebrar el centenari i aprofitar-ho per a dinamitzar la població amb diverses actuacions com la Fira Modernista”, que se celebrarà del 10 al 12 de juny, implica a tota la societat civil i està destinada a tot tipus de públic.

 

En aquest sentit, la regidora de Turisme ha assenyalat la “activa participació de totes les associacions locals que s’han sumat al projecte”. Sobre la fira, Paula Lozano ha detallat les accions programades, entre les quals figuren un mercat d’artesania, una àmplia zona gastronòmica, les rutes guiades pels horts monumentals, recreacions històriques en enclavaments patrimonials, com la pròpia catedral de la taronja”, animació de carrers i jocs tradicionals, entre unes altres.

 

València Turisme en la Fira Modernista

 

El Patronat Provincial de Turisme de València estarà present amb la seua marca València Turisme en la Fira Modernista del pròxim mes de juny a Carcaixent, amb un expositor informatiu propi.