Carcaixent celebra cent anys de vida com a ciutat amb una gran mostra modernista patrocinada per València Turisme

  • Pilar Moncho, diputada de Turisme, va assistir ahir a la vesprada a la inauguració amb la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó —vestida d’època—; el secretari autonòmic de Comerç, Natxo Costa; el diputat provincial i regidor de Carcaixent Ivan Martí, i l’alcalde, Paco Salom
11/06/2016

Carcaixent celebra cent anys de vida com a ciutat aquest cap de setmana amb una gran mostra modernista patrocinada pel Patronat Provincial de Turisme de València, que convida tots els visitants a fer un viatge al passat, un recorregut històric i cultural per les petjades modernistes encara vives als edificis i els carrers de la ciutat.

El Magatzem de Ribera fou ahir a la vesprada un punt emblemàtic de trobada, on carcaixentins de totes les edats es van trobar per a començar les celebracions que continuaran durant tot el cap de setmana.

Pilar Moncho, diputada de Turisme, assistí a la inauguració ahir a la vesprada amb la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó —vestida d’època—; el secretari autonòmic de Comerç, Natxo Costa; el diputat provincial i regidor de Carcaixent Ivan Martí, i l’alcalde, Paco Salom.

Artesania i gastronomia

Com a punt de referència, hi ha un mercat d’artesans amb venda de productes i demostracions dels seus oficis i una zona gastronòmica on se serveixen tapes i plats de cuina tradicional. A més, durant tot el cap de setmana hi ha animació de carrer, amb teatre i actuacions musicals de distints estils, exposicions, exhibicions de vehicles antics i concursos, com el Primer Concurs Internacional de Receptes de Taronja i Mandarina, el Segon de Fotografia Mòbil Ciutat de Carcaixent o el d’Indumentària, que tindrà lloc després del sopar popular previst per a aquesta nit.

Rutes turístiques i recreacions històriques

D’altra banda, s’ofereixen distintes activitats purament turístiques per a conéixer Carcaixent, com rutes pels horts monumentals i el nucli urbà, on es podran observar edificis modernistes i l’urbanisme que caracteritzà l’època.

El programa d’activitats de Carcaixent Modernista es completa amb recreacions d’escenes quotidianes i històriques, que es representaran en alguns d’estos edificis i al Magatzem de Ribera, on es fa una recreació de com funcionava un magatzem. En esta línia, hi ha altres propostes per a mostrar com era el temps d’oci de la gent de les primeries del segle XX, amb tallers de jocs tradicionals (pilota, canut i petanca) i una recreació del joc del bolo.


Agenda d’esdeveniments