Les Àrees de Cooperació i Turisme col·laboren per a restaurar i posar en valor el castell de Benissanó

  • L’alcaldessa de Benissanó ha presentat al diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i a la diputada de Turisme, Pilar Moncho, els seus projectes per a restaurar i potenciar el castell del municipi06/09/2016
    El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, s’han reunit amb l’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, i el regidor de Patrimoni de l’ajuntament, Rafa Navarro, per a conèixer els projectes del municipi dirigits a conservar i dotar d’una major projecció pública al castell de Benissanó.
    Tant Emili Altur com Pilar Moncho han coincidit a assenyalar la importància de posar en valor el castell de Benissanó mitjançant la restauració i la millora de les infraestructures, de manera que es puga potenciar la seua projecció turística. Tots dos diputats han assegurat que es van a crear sinergies entre les dues Àrees de la Corporació per a treballar de manera conjunta en la línia de potenciar aquest patrimoni de gran rellevància històrica i aconseguir que es convertisca en un referent turístic de la comarca de Camp de Turia. L’alcaldessa ha assenyalat que el castell “és una fortalesa emblemàtica del municipi i de la comarca, així com un referent social de la zona, ja que en ella se celebren actualment esdeveniments de caràcter civil dels veïns de la població”. En aquesta línia, Navarro ha explicat que “dónes de l’ajuntament treballarem per la conservació de l’edifici, però també per una major dotació de contingut i dinamització de l’immoble”. El castell de Benissanó és un edifici de la segona meitat del segle XV i està construït sobre una antiga alquería àrab. En aquest castell – palau va estar pres Francisco I, rei de França, després de perdre la Batalla de Pavía. Navarro ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment dels seus projectes per part d’Emili Altur i de Pilar Moncho, i ha qualificat la trobada de “molt positiu per a fer del castell un referent en la comarca”.