CASTELLÓ DE LA RIBERA

CASTELLÓ DE LA RIBERA

Castelló de la Ribera està situat en la confluència dels rius Xúquer i Albaida. El relleu és totalment pla. Destaquen les altures del port de Càrcer (Serreta d’Utxera), i la Muntanya del Castell, que corona les restes de l’antic castell que va donar nom al poble. La resta del terme es manté a una altitud mitjana de 30-40 m sobre el nivell del mar. Té una població de 7.690 habitants aproximadament i dista de València uns 48,6 km.


Com arribar:

Des de València, s’accedeix a la localitat a través de l’A-7, per a enllaçar amb la CV-560. També s’hi pot accedir mitjançant la línia 1 de Metrovalencia.

Gastronomia:

De la cuina local cal destacar la gran varietat d’arrossos, com l’arròs amb fesols i naps, la paella o l’arròs al forn, entre altres.

Interés turístic:

Els monuments més importants de Castelló de la Ribera són l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció (segle XIV, renovada al segle XVIII), el convent de Sant Vicent Ferrer (finals del segle XVI), l’ermita de Santa Bàrbara i el col•legi asil de Sant Domènec (fundat el 1910).

Festes:

Les festes patronals se celebren l’última setmana d’agost amb una desfilada de moros i cristians, i una fira al desembre en honor de Santa Llúcia. També tenen importància les Falles (del 15 al 19 de març).

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net