VILAMARXANT

VILAMARXANT

Vilamarxant es troba a la ribera dreta del riu Túria, a 25 km de València. La situació en una zona de transició entre la plana i la muntanya fan que el seu relleu siga prou accidentat i que les muntanyes ocupen més de la meitat del territori. A pesar de l’expansió industrial, l’agricultura continua sent-hi la principal font d’ingressos.


Com arribar:

Els principals accessos per carretera a la població són: des de València, la CV-37; des de Llíria i Xest, l’A-3, a través de la CV-50, i des de Pedralba, a través de la CV-370. La línia d’autobusos 105 d’Urbetur comunica Vilamarxant amb Llíria i Riba-roja de Túria.

Gastronomia:

Els arrossos, igual que a la resta de la comarca, són els plats estrella de la cuina local, destacant entre tots, la paella i l’arròs amb fesols i naps. També té un gran pes l’arròs a banda. A més, són importants també els embotits, la carn de vaquí, de porc i, en la seua època, l’arròs de l’Albufera. Els rostits, els pernils i els formatges de Vilamarxant són també a destacar. Respecte als dolços, predominen els torrons, els bunyols i els confits. A Pasqua trobem la tradicional mona.

Interés turístic:

Municipi muntanyós, al voltant del qual es troben interessants paratges naturals com ara la Penya de Latron, la Teulada, el paratge natural protegit de les Rodanes, pel qual passa la senda PR-V 175 que recorre el paratge i on es troben llocs d’esbargiment. Respecte a l’arquitectura destaca la torre de Pedralba, d’origen àrab, que formava part d’un castell del qual, segons sembla, queden restes mesclades amb les vivendes actuals. De les ruïnes i les restes es dedueix que era una construcció de tipus albacar amb una muralla i la torre interior (l’única cosa que es conserva). Les restes de la vila rústica denoten els orígens romans de la població.

Festes:

Les festes majors se celebren el 29 i el 30 d’agost, en honor de Santa Caterina i del Crist de la Salut, en les quals se celebren actes religiosos (misses, processons, etc.), competicions esportives i celebracions lúdiques com ara revetles, bou embolat, etc.

Oficina de turisme

Tourist Info Camp de Túria. Pla de l’Arc, s/n. Edificio Sede Mancomunidad Tel. 962793619 campturia@touristinfo.net