VALLADA

VALLADA

Vallada es troba situada prop del riu Cànyoles, la Serra Grossa i la Serra d’Énguera. La seua economia es basa fonamentalment en la indústria del moble. La seua altitud és de 300m sobre el nivell del mar. Dista 24km de Xàtiva, capital de la comarca, i 75km de València. La seua població és de 3.450 habitants aproximadament.


Com arribar:

S’accedeix per carretera a través de la A-7 (des de València), i a través de la N-340, Autovia de Llevant (Madrid-Alacant).També compta amb estació de ferrocarril pel qual passa la línia 2 de Rodalia RENFE

Gastronomia:

La seua gastronomia es basa en els arrossos: “arròs en tanda”, paella valenciana, “arròs caldós” i “arròs al forn” (cassola d’arròs al forn). fogassa, els bunyols de carabassa, rossegons, rollet de flora i coca en llanda.

Interés turístic:

El monument més emblemàtic és  l’Església Parroquial, l’Ermita i les restes del Castell de Vallada, d’origen musulmà (situat en el paratge de la Penya, a 520m d’altitud).

Formava part del conjunt de castells que protegien la zona, igual que els castells de Montesa, Moixent i Xàtiva.

Festes:

Al febrer tenen lloc les celebracions del Mig Any Fester de Moros i Cristians; al març, les falles (del 15 al 19); Les festes patronals en honor a Sant Bartolomé, el Santíssim Crist de la Muntanya Calvari i la Verge de Gràcia se celebren durant l’última setmana d’agost; i, les festes de Moros i Cristians se celebren la segona setmana de setembre.

Oficina de turisme

Direcció: calle Dr. Fdez. Villapedroso, 5
Telèfon: 962299080
Email: montesa@touristinfo.net