VALÈNCIA

VALÈNCIA

Més de dos mil anys contemplen el visitant de la ciutat de València. En els segles XIV i XV la ciutat de València va ser capital cultural i econòmica del Mediterrani. Les principals rutes de mercaders passaven per València, i florien els autors i els artistes en les més diverses branques de la creació. Poques ciutats han sigut capaces de congeniar harmònicament les restes del seu passat més remot amb monuments de tall avantguardista, com ara el Palau de Congressos, el Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat (MUVIM), el Palau de la Música o la moderníssima Ciutat de les Arts i les Ciències, com ho ha fet la ciutat de València.
Els grans edificis religiosos tenen el seu màxim exponent en la catedral, on cada dijous, a les dotze en punt del migdia, el Tribunal de les Aigües de València es reunix davant de la Porta dels Apòstols. Allí els síndics de les séquies que reguen l’horta dirimixen els conflictes sobre el reg que puguen donar-se entre particulars, d’una manera directa i oral, sempre en idioma valencià. La basílica de la Mare de Déu dels Desemparats ocupa també un lloc rellevant quant a l’arquitectura religiosa. Darrere seu es troba el Palau Arquebisbal. Quant als edificis polítics, el Palau de la Diputació del Regne, conegut ara com a Palau de la Generalitat, s’emporta la palma, acompanyat dels palaus de la Batlia i Scala, ambdós situats en la posterior plaça de Manises, seu de la Diputació Provincial de València.
El carrer dels Cavallers ens mostrarà una successió de gloriosos palauets medievals. Especial atenció mereix el Teatre Talia, Antiga Casa dels Obrers, recentment restaurat. Entre els nombrosos llocs que oferix el barri del Carme destaca el jardí on es dreça l’única torrassa que queda al descobert de la muralla àrab de València, i les Torres de Serrans i de Quart. Abans d’eixir del barri cal visitar l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i el Centre Cultural la Beneficència (de la Diputació de València).
El Mercat Central de València, una meravella modernista que es va inaugurar en 1928, és el més gran d’Europa. Davant s’alça, des de fa més de cinc-cents anys, la Llotja dels Mercaders. Este edifici és una mostra brillant del gòtic valencià, declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Molt a prop es troben l’església dels Sants Joans, amb una extraordinària façana barroca i una gran col•lecció pictòrica, i la plaça Redona, el primer moll europeu segons alguns historiadors. Altres llocs d’indubtable interés per al visitant, per citar-ne alguns, són la Plaça de Bous, l’Estació del Nord, el Museu Nacional de Ceràmica González Martí (instal•lat al Palau del Marqués de Dosaigües), el superb edifici del Vell Hospital, i els nombrosos parcs i jardins repartits per la ciutat, entre els quals destaquen els Jardins de Vivers.
A principi del segle XX, el centre vital de la ciutat es va traslladar a la plaça de l’Ajuntament, a la que antigament va ser el convent de Sant Francesc. Els seus esvelts edificis embolcallen la majestuosa façana de la Casa de la Ciutat i el bell edifici de Correus. No fa molt, a la platja de la Malva-rosa, es va obrir un extens passeig Marítim, un lloc agradable on passejar o prendre un refresc davant del Mediterrani.


Com arribar:

Amb cotxe: L’Autopista AP-7 travessa, paral·lela a la costa, la Comunitat Valenciana i enllaça amb la xarxa europea. Les carreteres nacionals connecten el litoral amb els principals nuclis urbans de l’interior i la resta del país: • A-3 Autovia de València a Madrid. • AP-7 Autopista del Mediterrani que creua des de la Frontera de França fins a Màlaga. • A-7 creua la Comunitat Valenciana de nord a sud, en adreça Barcelona-Cadis.

Amb autobús: Principals estacions d’autobusos: • Estació d’Autobusos de València Tel.: 96 346 62 66 – Av. Menéndez Pidal, 13, 46009 València

Amb tren:

• Renfe Informació i Reserves: 902 24 02 02 – www.renfe.es

•Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a València Metre-València – Tel.: 96 397 40 40

Amb avió: Vols nacionals i internacionals: • Aeroport de València Tel.: 96 159 85 00 – Ctra. de l’Aeroport s/n 46940 Manises (València) Informació de vols: • Aena www.aena.es

Amb vaixell: Companyies de tràfic marítim de passatgers que operen en el port de València:

• Trasmediterránea València Tel.: 902 45 46 45 – www.trasmediterranea.es

• Balearia Tel.: 902 160 180 / 902 191 068 – www.balearia.com

• Iscomar Tel.: 902 119 128 – www.iscomar.com

 

Gastronomia:

paella_5

Un dels majors plaers en qualsevol escapada és descobrir la gastronomia de la zona i València té molt de tot. En aquest recorregut per alguns dels millors restaurants de València t’oferim pistes perquè li tragues tot el sabor a la ciutat.

La primera parada és l’arròs. No te’n vages de València sense provar-ho. El receptari és extens, paella, arròs al forn, de marisc, d’ànec, llamàntol, arròs negre, amb bolets… Hi ha per a tots els gustos. I també quant a establiments. A peu de platja, en el centre de la ciutat o en L’Ix, podràs descobrir en la nostra guia de restaurants, una mostra dels millors locals de qualitat per a provar els vertaders arrossos valencians. També en L’Albufera, bressol de la paella, existeixen establiments que permeten fer una eixida amb barca, com el Restaurant El Palmar; o enclavades en l’horta masies amb passeig pels voltants, com la Barraca de Toni Montoliu.

I més enllà de l’arròs, per als gourmets, també hi ha varietat i noves propostes. La cuina mediterrània d’autor dóna fe de la renovació culinària que s’ha produït en la ciutat en els últims temps. La qualitat en els restaurants de València és un fix.

I com última recomanació, per a aquells que vulguen provar plats valencians de temporada al millor preu, gens com el Menú VLC. Una oportunitat única per a assaborir la dieta mediterrània per només 15 euros en una vintena de restaurants de València.

Més informació:

http://shop.turisvalencia.es/es/gastronomia

Interés turístic:

Visita el portal turístic oficial de la ciutat de València i consulta tota l’oferta turística de la ciutat:

 

http://www.turisvalencia.es/va/home

Festes:

732

http://www.turisvalencia.es/va/que-fer-valencia/festes

Oficina de turisme

Direcció: Ajuntament de València 46002 València
Telèfon: 963524908
Email: infoturistica-ayuntamiento@visitvalencia.com
Web: http://www.turisvalencia.es
Horari:

Horario: De lunes a sábado, de 9:00 a 19:00 hrs. Domingos y festivos de 10:00 a 14:00 hrs.


Les platges