TORIS

TORIS

Municipi de la comarca de la Ribera Alta. El relleu és ondulat i a penes accidentat per algunes llomes i turons ibèrics. Té una població de 6.500 habitants, aproximadament, i dista 34 km de València. La seua economia es basa fonamentalment en l’agricultura.


Com arribar:

Pel nord, s’hi accedeix per la carretera Xiva-Toris, la W-3034. Per la zona oest, per la carretera Alboraig-Torís, la VP-3035; i per l’est, per la carretera Comarcal Tavernes-Llíria, la C-3328.

Gastronomia:

El plat més típic de la població és la paella de pollastre, conill i pilotes de carn, també són típiques la jaranga (amb ceba i creïlla), la tomaca amb pimentó i caragols i altres.

Interés turístic:

A Torís es troben les restes de la cultura ibera i romana de l’assentament de la Carència, possiblement, un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana. Quant al seu patrimoni historicoartístic destaquen l’església parroquial de la Nativitat (del segle XVIII que conjuga els estils barroc i neoclàssic), l’ermita de la Mare de Déu i el conegut com el Castellet (antic poblat musulmà).

Festes:

Els dies 1, 2 i 3 d’abril se celebren els bous a la plaça de Torís. A final de juliol se celebren les festes de l’estiu, amb la setmana dels esports.

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 – Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net