TAVERNES DE LA VALLDIGNA

TAVERNES DE LA VALLDIGNA

La ciutat de Tavernes de la Valldigna constitueix el major nucli urbà de la Valldigna, vall en forma de ferradura tancada per sistemes muntanyosos i oberta a l’est cap a la plana del litoral mediterrani. Tavernes forma part de la Safor, la comarca més al sud de la província de València.

On trobar-nos?

Adreça:
Plaça Major, 1 – 46760 Tavernes de la Valldigna
Oficina de turisme
Adreça: Avinguda Marina, s/n – Platja de Tavernes de la Valldigna – 46760 Tavernes de la Valldigna
Telèfon: 962 885 264
Fax: 962 885 264
Adreça electrònica: tavernesvalldigna@touristinfo.net
Pàgina web: http://www.valldignaturisme.org

Horari:
Horari d’estiu: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h i de 16:30 h a 19:30 h. Dissabtes, de 10:00 a 14:00 h.


Com arribar:

Des de València (53 km):
Per la carretera nacional 332.
Per la carretera nacional (autovia) N-430 fins a Alzira. Després CV-50.
Per l’autopista AP-7 (eixida Favara/Cullera).

Des d’Alacant (116 km):
Per la carretera nacional 332.
Per l’autopista AP-7 (eixida Xeresa/Tavernes).

Des de Madrid (400 km):
Autovia A-3 (Per València o per Albacete/Xàtiva).

Gastronomia:

Acurada cuina tradicional regional, amb ingredients de primera qualitat. A més de la paella, són típics: l’arròs al forn, l’arròs amb fesols i naps i l’arròs amb pebres. Altres plats són l’all i pebre, la fideuà, l’olla amb pilotes i les coques de mestall.

Per a postres, qualsevol varietat de taronja o de fruita del temps. L’arnadí (dolç d’origen àrab elaborat amb carabassa i moniato) i les coques cristines són alguns dels dolços més arrelats.

Interés turístic:

Les visites obligades a Tavernes comencen per l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, del segle XVIII, i pels tradicionals carrers de la contornada. En acabar, ens dirigirem al Calvari, un dels millor conservats de la Comunitat Valenciana, al qual s’accedeix per un camí jalonat de capelles que descriuen la passió de Crist. Al costat del Calvari, s’inicia un itinerari molt interessant seguint el camí paral•lel al mur de defensa, que recorre la ciutat d’un extrem a un altre per la zona alta i ofereix una vista panoràmica de la població de Tavernes i de bona part de la Valldigna.

En la contornada de Tavernes es troba el Clot de la Font, un brollador natural situat a pocs quilòmetres del nucli urbà, en la falda de la muntanya de l’Ombria, adequat per a passar un dia en contacte amb la naturalesa i on té lloc cada any el porrat del Dia de la Sang.

La Cova Bolomor és un referent de la recerca del Paleolític europeu. Temes d’actualitat en el món científic com el consum de xicotetes preses per part dels grups humans neandertals i pre-neandertals o el desenvolupament de tècniques de caça complexes, han pogut desxifrar-se gràcies a les recerques desenvolupades en aquest jaciment. En les visites guiades que es programen des de l’Oficina de Turisme es poden conèixer aquests aspectes explicats pels membres de l’equip de recerca.

L’ermita de Sant Llorenç s’erigeix sobre un tossal pròxim al nucli de la població i disposa d’una zona de recreació. Des d’ací podem recórrer a peu un camí de terra que ens portarà al mirador i que ofereix una panoràmica magnífica de tota la costa.

Més informació:

www.tavernes.es

Festes:

La capital de la Valldigna, al març, celebra les Falles d’una manera especial. I a l’abril se celebren els actes corresponents a la Setmana Santa. El segon dimecres de juliol es fa el Porrat del Dia de la Sang en el Clot de la Font, una xicoteta fira on acudeixen els veïns de la Valldigna. Enguany se celebra de forma especial el seu 150 aniversari.

El 10 d’agost s’instal•la un altre Porrat en la contornada de l’ermita de Sant Llorenç, situada al Racó de Joana, on es venera el sant. La segona setmana de setembre se celebren les festes patronals en honor del Santíssim Crist de la Sang i de la Divina Aurora. Tradicional baixada del Crist des de l’ermita del Calvari fins a l’església de Sant Pere, acte que obri els festejos. A destacar: el típic ball de disfresses, el Festival Internacional de Balls Populars i el Festival de Bandes de Música.

Oficina de turisme

Direcció: Avenida Marina, s/n - Playa de Tavernes de la Valldigna C.P: 46760 Tavernes de la Valldigna
Telèfon: 962885264
Fax: 962885264
Email: tavernesvalldigna@touristinfo.net
Web: http://www.valldignaturisme.org
Horari:

Horario: Horario Verano: de lunes a viernes 10:00 a 14:00h y de 16:30 h a 19:30 h. Sábado de 10:00 a 14:00 h.


Les platges