SENYERA

SENYERA

Senyera té una població de 1.200 habitants, aproximadament. Està situat al marge dret del riu Albaida, motiu pel qual ha patit diverses inundacions al llarg de la història. El relleu és totalment pla i la superfície, excepte el nucli urbà, està destinada al cultiu. En l’actualitat, Senyera ha deixat de ser un poble eminentment agrícola per a deixar pas a la implantació de noves indústries i l’urbanisme de xalets adossats.


Com arribar:

S’hi accedeix per la N-340 i també amb autobús des de Xàtiva. Des de València s’accedeix a aquesta localitat per l’A-7, per a enllaçar amb la CV-560 i la CV-564, o a través de l’estació de ferrocarril més pròxima, que és la de la Pobla Llarga o Manuel-l’Ènova (regional: línia 2 de rodalia de Renfe).

Gastronomia:

La paella valenciana, amb faves i carxofes, a més del popular arnadí de carabassa, són els plats més destacats.

Interés turístic:

L’església parroquial de Santa Anna (segle XVIII), l’Ajuntament nou i el riu Albaida.

Festes:

La festa major se celebra el 26 de juliol en honor de la patrona, Santa Anna. La primera setmana d’agost se celebra la festivitat de les Filles de Maria, en la qual participen les xiques joves de la població. La setmana següent se celebra la Festa de la Mare de Déu de l’Assumpció, en la qual participen les clavariesses (normalment dones casades). Les festes patronals se celebren l’última setmana d’agost en honor del Santíssim Crist de la Bona Mort i Santa Anna.

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net