SEDAVÍ

SEDAVÍ

Conegut com un dels principals productors de mobles de la nostra província, el municipi de Sedaví està situat al sud de la ciutat de València, comarca de l’Horta Sud. Està a 9 m sobre el nivell del mar i té una superfície pràcticament plana en la seua totalitat. La població és de 10.180 habitants, aproximadament.


Com arribar:

Al terme de Sedaví s’accedeix per la carretera V-31 que enllaça la A-7 i la AP-7 a l’altura de Silla amb València; la CV-340 enllaça Sedaví amb el Saler i la CV-500; i la CV-407 enllaça Sedaví amb la CV-36 a l’altura de Picanya.

Interés turístic:

El principal monument és el temple parroquial de la Mare de Déu del Roser, del segle XIX. Aquesta edificació de caràcter religiós és possiblement la més representativa del municipi. És d’estil contemporani i des de la construcció fins als nostres dies s’ha convertit en l’edificació monumental més important de la localitat, com també la més valorada i volguda pels habitants de Sedaví.

Festes:

Les festes patronals de Sedaví se celebren durant la segona quinzena de setembre. S’organitzen activitats lúdiques, culturals i esportives, com ara concursos de paelles, cavalcades, exposicions de pintura, festival de bandes de música i competicions esportives, a més d’actes religiosos en honor de la Mare de Déu del Roser i de Sant Torquat, patrons del municipi. Altres festes populars són les que organitzen els clavaris en honor de Sant Roc. També se celebren les Falles, del 15 al 19 de març.