REQUENA

REQUENA

Requena exhibeix una història rica, que es deriva de la seua estratègica ubicació, dominant des de temps remots la ruta natural que unia València amb l’altiplà castellà, passant per la serra de Cabrillas i pel Port de Contreras. El seu barri antic, reflecteix l’esplendor d’aquells temps en els quals, curiosament, el municipi no depenia de l’activitat vitivinícola, sinó que la seua economia se centrava en la producció de la seda, com es recorda en el Col·legi de l’Art Major de la Seda, situat en el ple Barri de la Vila.Una singularitat que Requena ofereix, és la del recorregut pel subsòl de la ciutat medieval, amb un itinerari per les antigues coves en les quals s’emmagatzemaven vins, olis i cereals.


Com arribar:

Requena es troba comunicada per mitjà de l’autovia A-3 a 64 Km. de València i a 275 Km. de Madrid. Per la N-330 Almansa-Alacant-Terol i la N-322 ens uneix amb Albacete. Un altre mitjà de comunicació és el ferrocarril per la línia València-Cuenca-Madrid i per AVE Madrid-Comunitat Valenciana.

Gastronomia:

Els plats tradicionals de Requena són rics en proteïnes i calories, a més de variats i saborosos.De l’ampli ventall gastronòmic, podem destacar: l’arròs de matança, les creïlles en caldo, l’arròs i bajocas, l’arròs en cassola, el gaspatxo tipus manxec, el “ajoarriero”, el “morteruelo” i el “cachulí”, sense oblidar els típics brioixos amb magres i sardines i els embotits. Com a dolç representatiu podem destacar” el “turroncillo”. Els nostres embotits, són realitzats seleccionant les millors matèries primeres, acaronant el seu procés d’elaboració i assecat. La Indicació Geogràfica protegeix els següents embotits: llonganissa, xoriço, güeña, sobrassada, salsitxó, gos i botifarra. Dos d’aquests productes, el Gos i la Güeña, es troben inscrits en el llistat de productes artesanals de la Unió Europea.

El mes de febrer se celebra la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat, organitzada per M.I. Ajuntament de Requena, amb la col·laboració de l’Òrgan Rector de la I.G.P. “Embotit de Requena”, declarada d’Interès Turístic Autonòmic al desembre de 2009. Requena compta amb una antiga tradició històrica en l’elaboració de vins, com els demostra la infinitat de cellers situats a la Requena antiga, en els barris de la Vila i Les Penyes. En l’actualitat compta amb més 18.000 Has. de vinya inscrita en el registre vinícola del Consell Regulador, sent el municipi de major producció de la comarca, on s’elaboren diversos vins blancs, rosats i negres, així com caves blancs i rosats de contrastada qualitat, que li han valgut per a l’obtenció de quantiosos premis i guardons en els útlims anys, en l’àmbit nacional i internacional.

Festes:

“FESTA DE LA VEREMA, festa de la verema més antiga d’Espanya. Declarada d’Interés Turístico. Entre els seus molts actes i celebracions, cal destacar: Xafat i Benedicció del primer raïm, nits del Vi, del Llaurador, Dia del Requenense Absent, Cavalcada, Cercaviles, Corregudes de Toros,la Nit de la Zurra,etc.”

Oficina de turisme

Direcció: Calle García Montes s/n C.P: 46340 Requena
Telèfon: 962303851
Email: requena@touristinfo.net
Web: http://www.requena.es
Horari:

Horario: Martes a jueves y domingos/festivos: 9.30 a 14.00 horas. Viernes y sábados: 9.30 a 14.00 y 16.00 a 19.00 horas Días de cierre anual: 24, 25, 31 de diciembre; 1 y 6 de enero