RAFELGUARAF

RAFELGUARAF

Rafelguaraf està situat entre el riu Albaida i la serra de les Agulles. El nucli urbà de Rafelguaraf compta amb 1.887 habitants i 520 habitatges en edificacions de dues i tres plantes. A més, uns nuclis de població menuts es troben als seus voltants com: Tossalnou (340 habitants), Riurau (170 habitants) i Berfull (35 habitants). A més, apareixen al terme diverses zones d’assentament de població en habitatges de segona residència. Les més significatives es troben localitzades al Pla de Dalt i al camí de Barxeta, i de menor rellevància a la zona de les Delícies.


Com arribar:

El Camí Real de Carcaixent (CV-1129) uneix Rafelguaraf i Carcaixent. La carretera de la Pobla Llarga (CV-1034), procedent d’aquesta ciutat, enllaça amb la carretera comarcal CC-3320 i amb la que comunica amb l’Ènova (CV-1038). Des de València s’hi accedeix per la V-31 fins a Silla, continuant per l’A-7, direcció Alacant/Albacete (Eixida 863).

Gastronomia:

La cuina de Rafelguaraf destaca per la gran varietat d’arrossos valencians i les diferents especialitats. Així mateix, destaca la rebosteria local, amb el popular dolç del rotllo de bromera.

Interés turístic:

La parròquia de Rafelguaraf i la parròquia de Tossalnou.

Festes:

Les festes patronals se celebren al maig i l’agost.

Oficina de turisme

Tourist Info Alzira. Plaza del Reino. 46600 Alzira. Tel.962419551 alzira@touristinfo.net