PUÇOL

PUÇOL

Entre mar i muntanya

 A 18 quilòmetres de València, Puçol crida l’atenció del visitant per l’harmonia dels seus carrers, i per l’equilibri entre el colorit mediterrani de la seua platja, l’hospitalitat de la gent de l’horta i la tranquil·litat de la muntanya.

 El terme municipal s’obri amb una zona muntanyosa en l’oest: el Paratge Natural La Costera, una zona forestal de gran bellesa, representativa de l’ecologia mediterrània.

 En el centre, sobre el pla, rodejat de tarongers, el nucli urbà: places, parcs, jardins i veïns que donen la benvinguda al viatger ocasional i al que decidix quedar-se.

 A l’est, dos zones diferenciades: l’Estany, eixida al mar de la Marjal dels Moros, un aiguamoll protegit que és zona de nidificació d’aus; i la platja, de blanca arena, protegida per espigons i recorreguda per un modern passeig marítim.


Com arribar:

Pots arribar a Puçol amb cotxe, autobús, tren i, per als més esportistes, amb bicicleta o a peu.

Amb cotxe:

  • Autovia A-7 o bypass, eixida Rafelbunyol-Puig-Puçol.
  • Autovia V-21, des de València eixides 2 i 1B.
  • Autovia V-23 des de Sagunt.
  • CV-306 (antiga carretera nacional N-340).

Autobús públic:

Línia 110 des de l’estació d’autobusos de València. Hi ha dos serveis en cada sentit  València-Puçol i  Puçol-València, de dilluns a divendres, excepte festius.

Tren:

Línia de rodalia C-6  València-Castelló. Horari freqüent tots els dies, inclús festius.

Autobús urbà:

Servei diürn d’autobús que unix les tres zones urbanes del municipi: les urbanitzacions, el nucli urbà i la platja.

Amb bicicleta:

Via Augusta, Ruta del Cid i Via verda Xurra.

A peu:

GR-10

 

Gastronomia:

Sabors del mar i de l’horta

La combinació del mar, l’horta i la muntanya també es deixa notar en els plats típics de la població.

A més del plat valencià per excel·lència, la paella, el visitant ha de degustar el conill amb tomaca, all i pebre (saborós plat a base d’anguiles trossejades i cuinades en una cassola de fang), el putxero de Nadal (olla amb carn de gallina, porc, botifarra, verdures, cigrons, safrà de brea i pilotes de carn) i la sopa bruta (que aprofita el caldo de l’olla anterior per a afegir- li pa, ou dur, morelles i fetge).

Entre les postres, el més conegut és una variant del braç de gitano anomenada pastís blanc, compost per capes de bescuit i ametles adornades amb merenga.

Interés turístic:

La Platja de Puçol oferix al visitant més de dos quilòmetres d’arena protegida amb espigons i recorreguda de nord a sud per un passeig marítim exclusivament de vianants.

Amb totes les comoditats i serveis integrats, però sense edificis alts que facen ombra a la seua bellesa, la platja gaudix d’una densitat mitjana-baixa de banyistes, cosa que permet disfrutar amb total tranquil·litat del sol, el bany o, senzillament, el descans.

 La Costera és  un Paratge Natural protegit de 49 hectàrees situat a només quatre quilòmetres de la platja de Puçol.

Este pulmó verd de la població permet disfrutar del paisatge mediterrani en el seu estat natural, ja que alberga una àmplia mostra de matoll i arbustos (la típica garriga mediterrània), combinada amb pins, carrasques, garroferes i oliveres.

 La Marjal dels Moros, reconeguda com ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus), és un aiguamoll situat entre els termes municipals de Puçol i Sagunt que compta amb poblacions importants de diverses espècies d’aus, algunes seriosament en perill d’extinció.

 Senderisme:

GR-10 Puçol-Lisboa (Mediterrani-Atlàntic)

Via Augusta, Pirineus-Puçol-València-Cadis

Ruta del Cid, Burgos-Terol-Puçol-València

Via verda Xurra; 15 km en l’horta

Festes:

Des de l’últim diumenge d’agost fins al 9 de setembre se celebren les festes populars i patronals, junt amb la Ruta de la tapa. Combinen actuacions musicals, jocs infantils, celebracions religioses, esports i activitats per a tot tipus de públics.

 Al març se celebra la festa de les falles.

 En general, Puçol és un poble que respon a l’esperit mediterrani i hi ha festes tots els mesos de l’any: cavalcada de reis, Sant Antoni, la fira del comerç, Sant Joan, Santa Marta, 9 d’octubre, Santa Cecília…

 Els bous al carrer tenen el seu dia gran el 7 de setembre, amb tancament matinal, desencaixonades a la vesprada, i a la nit bou embolat.

Més informació: www.puçol.es

Oficina de turisme

Direcció: Plaza Rosas del Vents, s/n 46550 Puçol
Telèfon: 669740119 (juliol i agost) 678667982
Email: turismo@pucol.es
Web: http://www.pucol.es
Horari:

Horario: De lunes a sábado de 10:00 a 14:00 h y de 17:00 a 20:00 horas. Domingos y festivos de 10:00 h a 14:00 horas.


Les platges