PATERNA

PATERNA

En pocs anys, Paterna ha deixat de ser un municipi dedicat quasi exclusivament a l’activitat agrícola per a convertir-se en un centre residencial, industrial i de serveis. Així, a la població originària s’han unit nous habitants procedents d’altres àrees.


Com arribar:

Per carretera es pot accedir des de la A-7 que comunica l’eix mediterrani, sentit Barcelona o Alacant; la A-3 que comunica amb Madrid, la V-30 que comunica amb el Port de València i la costa, i per la CV-35 que es dirigeix a l’interior de la província de València (autovia València-Llíria-Ademús). També hi passa la línia 1 del metro de València i la línia 4 del tramvia.

Gastronomia:

cachap

La gastronomia està basada en la cuina mediterrània, molt rica en verdures i arrossos, amb la paella com a plat principal. Hi destaquen també altres plats típics valencians com l’arròs amb fesols i naps i el clàssic arròs negre. Paterna és el bressol dels populars pastissets catxaps, dolços típics farcits de crema.

Interés turístic:

Paterna disposa d’un extraordinari atractiu turístic ja que suggereix al visitant nombroses possibilitats, com ara visitar els seus notables monuments, edificis de caràcter històric i els seus centres culturals sense oblidar-nos dels bells paratges naturals que hi ha al terme municipal.

Des de l’any 2000, Paterna va adquirir la categoria de Municipi d’Interés Turístic i, per això, s’ha anat consolidant tota una infraestructura turística per als nombrosos turistes que visiten les nostres terres.

El monument més destacat de Paterna és, sens dubte, la Torre, d’origen morisc, alçada sobre les antigues coves que encara hui són habitades com a vivendes. El Palau dels Comtes de la Vila de Paterna és un altre dels monuments destacats. Data del segle XVIII i combina els estils renaixentista i barroc. El seu estat actual de conservació és prou bo.

L’església parroquial de Sant Pere (segle XIII), i les esglésies de la Mare de Déu dels Desemparats i de Santa Rita completen el conjunt monumental de Paterna.

Es pot visitar també el Museu de la Ceràmica i el Museu de Ciències Naturals.

Festes:

corda paterna

Paterna té un ampli calendari festiu que comença en el mes de gener amb la celebració de Sant Antoni. Del 15 al 19 de març tenen lloc les Falles en honor de Sant Josep. En Setmana Santa les confraries ixen al carrer en processons. Les festes patronals en honor de Sant Pere i la Mare de Déu d’Agost se celebren la segona quinzena d’agost. El pregó és el punt de partida, seguit de pólvora i celebracions religioses, lúdiques i esportives que tenen lloc durant dues setmanes, com els Jocs Florals (entrega dels Coets d’Or a aquelles persones o institucions que més han col•laborat en la festa), els moros i cristians i la cordà, declarada d’interés turístic local per la seua magnitud i espectacularitat, en la qual esclaten un total de 35.000 coets (una mitjana de 1.500 coets per minut).

Oficina de turisme

Direcció: Calle Médico Ballester 23 C.P: 46980 Paterna
Telèfon: 963053124
Fax: 963053083
Email: touristinfo_paterna@gva.es
Web: http://www.paterna.es
Horari:

Horario: Horario de invierno (1/10 al 29/06): de lunes a viernes de 9:00 a 14:00 y de 16:00 a 19:00 horas, sábados de 9:00 a 14:00 horas. Horario de verano (30/06 al 30/09): de lunes a viernes de 9:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00 horas, sábados de 9:00 a 14:00 horas.      

http://www.turismohortanord.com/