NOVETLÉ

NOVETLÉ

Novetlé està en terreny pla, en la ribera del riu Cànyoles, als peus de la Sierra Vernissa. Té una altitud de 84 m sobre el nivell del mar.


Com arribar:

Des de València, s’accedeix a través de la A-7, prenent l’eixida 640 per a enllaçar amb la CV-40 Ontinyent-Alcoi i finalitzar en la CV-645 en adreça Novetlè-Xàtiva. Des de la Autovia Madrid-València per Albacete a través de A-35, per a enllaçar amb la CV-40 Ontinyent-Alcoi i finalitzar en la CV-645 en direcció Novetlè-Xàtiva.

Gastronomia:

Els plats més típics de Novetlé són els elaborats amb arròs com la paella i la cassola d’arròs al forn (arròs al forn).

Interés turístic:

Els monuments més importants són l’Església Parroquial de La nostra Senyora del Rosario, construïda en el s. XVI i la Casa de Senyoria, popularment coneguda també com el “Palau de Tallada” (s. XVIII) i l’antic safareig municipal. Novetlé compta també amb diversos espais naturals d’interès, com són el llit del riu i una estreta franja de la serra Vernissa, amb la pujada a la Penya de Sant Diego.

Festes:

Novetlè celebra les seues festes patronals l’última setmana d’agost en honor a la Divina Aurora, Crist del Perdó, Sant Diego i a la Mare de Déu del Rosario. Es barregen activitats de caràcter religiós i lúdic, com a processons, misses, festa de les paelles, el “Dia del marrano” i les diferents revetles que es realitzen durant la nit. A més, el poble celebra una setmana cultural a l’octubre, amb actes com el passeig de la Senyera el dia 9 d’Octubre (Festivitat de la Comunitat Valenciana), les proves d’atletisme i festa de paelles.

Oficina de turisme

Tourist Info Xàtiva Alameda Jaume I, 50. 46800 Xàtiva Tel. 962273346 xativa@touristinfo.net